Nacionalni stožer civilne zaštite ublažio se neke mjere

28. veljače 2022.

Foto: Vlada RH

Nacionalni stožer civilne zaštite donio  je šest novih odluka, koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenja maski, prelazak granica i te su odluke produžene do 31. ožujka. U odluci koja se odnosi na okupljanja, dozvoljeno j okupljenje 100 umjesto 50 osoba, koliko je bilo dosada te u zatvorenim 50 umjesto 25 osoba.

"Od sutra prestaje važiti odluka obveznog testiranja i obveznog predočenja o testiranju, cijepljenju i preboljenju bolesti covid-19 kao uvjet za ulazak u prostore javnopravnih tijela", rekao je ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović nakon sjednice Vlade, te je pojasnio kako za ulazak u poštu, primjerice, kovid potvrda ne treba, ali za ulazak u bolnicu treba.

Što se tiče sportskih natjecanja, ukida se ograničenje maksimalnog broja gledatelja na otvorenom, a u zatvorenom je moguća 50-postotna popunjenost tribina umjesto dosadašnjih 20 posto.

Božinović je također istaknuo kako se i dalje kontinuirano prati epidemiološka situaciju u zemlji te da unatoč tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih, još uvijek se treba ponašati odgovorno, a s ublažavanjem mjera treba  biti opreza i  odmjeren.  

 

P.hr/I.G