Što učiniti kako bi se žene zadržale na tržištu rada?

18. studenoga 2021.

Međunarodni monetarni fond predviđa da je 11 posto poslova koje trenutno obavljaju žene u opasnosti da bude ukinuto zbog umjetne inteligencije te drugih digitalnih tehnologija

Foto: Shutterstock

Ulaganje u obrazovanje bit će ključno za žene ako u budućnosti žele sudjelovati na tržištu radne snage jer će daljnjom automatizacijom i digitalizacijom biti ukinuta brojna mjesta na kojima mnogo češće od muškaraca rade žene.

Samo u Sjedinjenim Američkim Državama u prošloj godini 2,5 milijuna žena odlučilo je dati otkaz, dok je 5,4 milijuna žena izgubilo posao tijekom pandemije.

Jill Buban, potpredsjednica i generalna direktorica EdAssist Solutionsa, odjela Bright Horizona koji se bavi pitanjima zapošljavanja i radnika, u tekstu za Fast Company otvara temu koja se bavi problematikom žena te što je to što bi ih moglo vratiti na tržište rada.  

"Znamo da su briga o djeci, fleksibilni rasporedi rada i mogućnost rada od kuće na prvome mjestu za zaposlene žene. No, uz ove pogodnosti, poslodavci se moraju usredotočiti i na obrazovanje u smislu planiranja karijere, ulaganja u učenje i razvoj te prilagođenih obuka za najunosnije i najtraženije poslove budućnosti", istaknula je Jill Buban.

Radna mjesta na udaru digitalizacje 

Prema Svjetskome ekonomskom forumu, žene imaju 56 posto sveučilišnih diploma, ali samo 36 posto diploma iz STEM područja te čine samo 25 posto STEM radne snage.

Autorica ističe kako će ulaganje u obrazovanje biti ključno za žene ako žele sudjelovati na tržištu radne snage, osobito stoga što je poznato da će u budućnosti automatizacija i napredak u digitalnoj tehnologiji na svjetskoj razini najviše utjecati upravo na žene jer uglavnom one čine segment radne snage koji radi poslove vrlo osjetljive na automatizaciju, uključujući službeničke uloge kao što su pomoćno i administrativno osoblje, poslove uslužnih i pozivnih centara te poslove za pružanje usluga.

Međunarodni monetarni fond predviđa da je 11 posto poslova koje trenutno obavljaju žene u opasnosti da bude ukinuto zbog umjetne inteligencije te drugih digitalnih tehnologija.

Povijest je pokazala da su žene iznimno važne za radnu snagu neke države. Gospodarstva koja među radnom snagom imaju više žena, pokazuju tendenciju rasta. Za zapošljavanje i zadržavanje zaposlenica nije dovoljno raditi samo na jednakosti na tržištu rada već i na izgradnji radne snage koja bi odražavala strukturu gospodarstva pojedine zemlje i omogućila tvrtkama da budu konkurentne na globalnoj razini.

P.hr/B.S.