Norvežani kupuju njemačku tvrtku za punjenje električnih automobila

23. kolovoza 2019.

Foto: Statkraft

Norveška energetska tvrtka Statkraft objavila je u petak da će kupiti njemačku tvrtku za punjenje električnih vozila E-WALD GmbH kako bi ojačala poziciju na njemačkom i europskom tržištu tih usluga.

E-WALD ima mrežu od 300 stanica za punjenje a nudi i usluge najma električnih vozila. Statkraft će tom akvizicijom steći korisničku bazu od 7.000 vozača. Poput drugih nordijskih energetskih tvrtki, i u Statkraftu tragaju za mogućnostima ulaza na europsko tržište usluga punjenja električnih vozila. Stoga su prošle godine kupili njemačku kompaniju eeMobility.

„S obzirom da je Norveška vodeće svjetsko tržište po zastupljenosti električnih vozila, Statkraft želi prenijeti svoje znanje i iskustvo na ostala europska tržišta u partnerstvu s vodećim inovativnim kompanijama”, priopćili su iz norveške tvrtke. Cilj im je razvijati poslovanje s punjenjem električnih vozila na europskim tržištima s najvišim stopama rasta u tom segmentu. Grupa Statkraft proizvodi struju iz energije Sunca, vjetra i vode, te u plinskim termoelektranama. Pružaju i usluge grijanja. 

Hina, P.hr