EazyOil u finalu PowerUp! Challengea

22. svibnja 2020.

Foto: Shutterstock

Na državnoj završnici EIT InnoEnergy PowerUp! Challengea, koja je održana online, EazyOil proglašen je EIT InnoEnergy Startupom godine u Hrvatskoj. EazyOil je automatski sustav naplate za benzinske postaje, koji radi putem očitanja registracijske oznake vozila.

"Prijavili smo se na ovo natjecanje da naoštrimo svoje vještine prezentiranja u suradnji s kvalitetnim mentorima. Nakon osvajanja prvog mjesta mogu samo reći hvala svim mentorima koji su nas dobro pripremili u posljednja dva dana. Ostali stratupovi bili su također odlični i želim im mnogo uspjeha u budućnosti. I upućujem veliki poziv svima da skinu aplikaciju EazyOil i isprobaju lagodno točenje goriva", izjavio je Duje Roje, predstavnik tima EazyOil.

Odabrani hrvatski predstavnik PowerUp! 2020 EazyOil predstavit će se na međunarodnome velikom finalu u lipnju, gdje će se natjecati za vrijedne novčane nagrade od 50.000, 10.000 ili 5.000 eura, dok će najboljem biti ponuđena i dodatna investicija EIT InnoEnergyja te nagrade partnera Amazon Web Servicesa, Revoluta ili SpeedUp Groupa.

Duje Roje, EazyOil

Foto: EIT InnoEnergy

Nagradu publike osvojio je startup eAgrar koji je predstavljao Slaven Damjanović. eAgrar je sustav koji omogućuje praćenje stanja poljoprivrednih usjeva na temelju IoT uređaja i napredne obrade podataka. Zahvaljujući eAgraru, poljoprivrednici mogu mirno spavati jer im on dojavljuje informacije o mogućoj pojavi bolesti, mraza ili potrebi za navodnjavanjem.

Natjecanje organizira EIT InnoEnergy u 24 zemlje srednje i istočne Europe već šestu godinu zaredom, a ove se godine prijavilo ukupno 425 tvrtki u ranoj fazi razvoja. Hrvatski partner natjecanja jest Invento Capital Partners koji je za hrvatske natjecatelje organizirao državno finale te im otvorio izravan put do europskih investitora. U Hrvatskoj je ove godine na finalu sudjelovalo šest odabranih startupova s iznimno inovativnim i zanimljivim projektima.

"Ovo je šesto izdanje PowerUp Challengea koje organiziramo i prvi put online. Zajedno s EIT InnoEnergyjem pokrenuli smo novu platformu za komunikaciju koja će nam u budućnosti omogućiti podršku mladim poduzetnicima bez obzira gdje su. PowerUp! Challenge izvrsna je prilika za hrvatske startupove koji se žele predstaviti investitorima, a dobar je primjer i prošlogodišnji pobjednik hrvatskog finala AMPNet koji je osigurao investiciju od 150.000 eura. Čestitam svima koji su sudjelovali na PowerUp! 2020, a ovogodišnjim pobjednicima također želim mnogo uspjeha s investitorima", izjavio je Dalibor Marijanović, osnivač Invento Capital Partnersa, hrvatskog EIT InnoEnergy Huba.

Finalu natjecanja prethodile su PowerUp Bootcamp online radionice na kojima su timovima održane edukacije o razradi i unaprjeđenju poslovnog modela, intelektualnom vlasništvu te vještinama predstavljanja, a sudionici su dobili i korisne informacije o mogućnostima financiranja i suradnje na međunarodnom tržištu putem Europske poduzetničke mreže i drugih programa HAMAG-BICRO-a koji je partner natjecanja.

Članovi ovogodišnjeg stručnog žirija bili su Damir Sabol, investitor i serijski poduzetnik; Luka Abrus, suosnivač i direktor tvrtke Five; Vedran Blagus, investicijski menadžer u fondu South Central Ventures i Michał Bajd, predstavnik InnoEnergya.

J.V./P.hr