Srpska Delta želi hotel Esplanade i neke od bivših Agrokorovih tvrtki

17. rujna 2019.

Foto: Pixabay

Delta Holding nije odustala od investiranja na hrvatsko tržište, a pritom je zainteresirana za ulaganje u sektor hotelijerstva i agrara, rekli su predstavnici kompanije u Zaječaru. Miroslav Mišković, vlasnik kompanije, nekoliko je puta najavljivao kako planiraju u Zagrebu investirati u izradnju potpuno novog hotela ili akviziciju hotela Esplanade.

Za ostvarenje posla potreban je interes obiju strana. Poslovni ambijent u Hrvatskoj ocjenjujemo dobrim i smatramo da ne bismo trebali imati problema ako počnemo ulagati na hrvatskom tržištu, kazala je generalna direktorica Delta Reale Estate Zorana Burlić.

"Mi smo kompanija koja ne poznaje granice i otvoreni smo za sve biznise. Činjenica je da smo izrazili interes za neke od hotela, da smo zainteresirani za Esplanadu, ali mora postojati zainteresiranost obiju strana kako bi do transakcije došlo. Ako ne uspije s Esplanadom, bit će možda neki drugi hotel", kaže Zorana Burlić.

U tvrki postoji interes i za preuzimanje nekih od kompanija iz sustava Fortenova grupe, no to će ovisiti o tome kako će se Fortenova restrukturirati. Kompanija Delta već je prisutna na hrvatskom tržištu, s tvrtkom koja trguje poljoprivrednim proizvodima. Direktor distribucije Delta Agrara Luka Popović izjavio je da je samo prošle godine Delta na hrvatskom tržištu otkupila oko 20.000 tona soje.

Delta Holding na raspolaganju ima u idućem razdoblju 600 milijuna eura za različite investicijske projekte u nekretninski biznis, poljoprivredu i druge djelatnosti iz osnovne djelatnosti tvrtke. Kompanija je u 2018. godini ostvarila prihod od 497 milijuna eura, što je rast od devet posto prema prethodnoj godini, od čega u agraru 236 milijuna eura. Tijekom godine otvorili su dva trgovačka centra, jedan u Banjoj Luci, a drugi u Varni u Bugarskoj. Lani je otvoren i hotel Intercontinental u Ljubljani, a u tom je gradu u planu izgradnja još jednog hotela.

Hina, P.hr