Sportyn postaje platforma za financiranje razvoja sportaša

21. lipnja 2022.

Ivan Ilečić / Foto: Sportyn

Aplikacija Sportyn ili, kako je sportaši vole nazivati, LinkedIn za sport, koja trenutno broji više od 100.000 korisnika, donosi novu dimenziju u sportskoj industriji. Ova najbrže rastuća platforma za sportaše na jesen najavljuje još jedan iskorak – STYN token stiže na kriptotržište, a uvodi se i funkcija train & earn crypto, koji zajedno mijenjaju budućnost financiranja i razvoja sportaša.

"Mi u Sportynu želimo demistificirati kriptotehnologiju široj sportskoj javnosti te sportašima omogućiti da brz i jednostavan dolazak do potrebnih sredstava za svoj sportski razvoj, a jednako tako i da ih relativno brzo primijete skautski klubovi, skautski fakulteti, razne sportske agencije, ali i sponzori te svi drugi koji mogu pomoći u financiranju razvoja sportaša. Vizija Sportyna je pomoći što većem broju sportaša u svijetu na njihovu dugačkom putu u kojem veliki faktor, barem za većinu sportaša, predstavlja financiranje treninga, opreme, putovanja te sportska prehrana", rekao je Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn Inc.

Danas, od 700 milijuna sportaša diljem svijeta manje od tri posto njih postiže željenu vidljivost publike na postojećim platformama društvenih medija ili sportskim natjecanjima.

Sportyn je riješio upravo te probleme svojim tražilicama, AI algoritmima i mnoštvom korisnih alata, unutar same platforme, koji od sada pomažu sportašima da ih se lakše zamijeti, a time i da lakše ostvare svoj potencijal.

Povezivanje sportaša s ciljnom publikom u prvoj fazi i više je nego zadovoljio sadašnje korisnike aplikacije, koji u prosjeku imaju objavljeno više od 30 videa na svom profilu te ih je više od 90 posto ispunilo svoj dizajnirani digitalni životopis, tj. "sportyn ID". Samo jednim klikom životopis mogu poslati na stotine adresa u PDF formatu i s personaliziranim QR kodom, što im omogućuje brzo povezivanje sa sportskim svijetom.

Rješenje za financiranje sporta

Drugi veliki problem za sportaše na kojem platforma upravo radi je rješavanje financiranja njihova razvoja. Sport je financijski zahtjevan i statistički je vrlo mali broj sportaša financiran prije postizanja većeg uspjeha.

Na aplikaciji će od ove jeseni sportaši moći pokrenuti svoju crowdfunding kampanju u kojoj će moći odrediti iznos sredstava potreban za jednogodišnji plan treniranja, za put na turnire, prehranu, sportsku opremu itd. Podrška uplatom sredstava u pojedinačne kampanje bit će omogućena u FIAT valutama, odnosno karticama u eurima, dolarima, ali i koristeći se blockchain-tehnologijom s plaćanjem i u kriptovalutama.

Naime, platforma trenutno razvija blockchain protokol za STYN token koji će početkom jeseni ove godine biti izlistan na nekoliko CEX-ova, odnosno centraliziranih mjenjačnica.

Whitepaper će službeno biti objavljen do kraja kolovoza na Sportynovu webu, dok se crowdsale očekuje u rujnu. Ovaj će token svojim korisnicima omogućiti da otključaju premium razinu platforme, a time i dodatne značajke koje aplikacija nudi, da postignu visokovrijednu vidljivost i povezivanje, osiguraju financije za sportski razvoj, izlože NFT-ove, primaju povratne nagrade u kriptotokenima za svaku potporu sportašu, dobiju pristup ekskluzivnim pogodnostima, ponudama trećih strana i još mnogo toga.

 

P.hr/I.G.