Snažan rast prihoda i dobiti Agro Invest grupe u prošloj godini

16. veljače 2023.

Foto:Shutterstock

Agro Invest grupa u prošloj je godini povećala dobit za 37 posto, na 98,55 milijuna kuna, a snažno su porasli i prihodi te poljoprivredno-prehrambene kompanije, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće.

Ukupni prihodi te grupe lani su bili 653,9 milijuna kuna, što je 31,5 posto više nego u godini ranije. Istodobno, rashodi su dosegnuli 546 milijuna kuna ili 33,5 posto više nego godinu ranije.

Dobit nakon oporezivanja iznosila je tako 98,55 milijuna kuna, što je za 26,7 milijuna ili 37,2 posto više nego u 2022., pokazuje financijsko izvješće.

Agro Invest grupa, sa sjedištem u Buzinu, vlasnik je devet tvrtki, čija je osnovna djelatnost poslovanja u poljoprivredno prehrambenom sektoru i ima 440 zaposlenika. Tvrtke u sklopu Agro invest grupe, među kojima su PPK Valpovo i PPK Orahovica te PD Modriča, svoju djelatnost obavljaju na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Osnovna područja poslovanja su u ratarskoj, stočarskoj i voćarskoj proizvodnji, uz ribnjačarstvo, gdje su tržišni lider u Hrvatskoj, a poslovanje čine i ratarska i stočarska kooperacija, silosno poslovanje, proizvodnja vina, stočne hrane i sjemenarstvo, navodi se na web stranici grupe.

Inače, ta kompanija sredinom prošle godine izdala je korporativne obveznice vrijede 170 milijuna kuna, na rok od sedam godina, te fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,5 posto.

Hina/P.hr