Novo strateško partnerstvo s ciljem lansiranja rješenja iz područja mobilnosti

5. rujna 2022.

Foto: Pixabay

Hrvatski insurtech Amodo i Make IT Easy, startup s rješenjima iz područja upravljanja mobilnom imovinom mobilityONE, dogovorili su strateško partnerstvo usmjereno na razvoj i lansiranje ekspertnog rješenja iz područja mobilnosti koje će povezati vozila, vozače i sustave poput integriranog vozila (connected car) i pametnog telefona (smartphone).

Softveru mobilityONE za upravljanje mobilnom imovinom i voznim parkovima kompanija i pametnih gradova će kroz suradnju biti omogućena analiza vožnji korisnika s ciljem smanjenja troškova i štetnog utjecaja na okoliš te povećanja sigurnosti vožnje poticanjem odgovornog i održivog ponašanja u prometu. Kao rezultat suradnje, mobilityONE platforma će ući u nove sfere poslovanja te postati dio rješenja u domeni dijeljenja vozila i pretplatnih modela koja su sve zastupljeniji na globalnom tržištu.

Amodo će putem suradnje sa mobilityONE proširiti bazu klijenata izvan područja insurtecha na korporativne korisnike kod kojih je nužno pratiti različite parametre načina vožnje.

Inovativno rješenje bazira se na plug and play principu koji upravlja voznim parkovima te, koristeći  pametni telefon, prikuplja podatke u svrhu analize načina vožnje bez potrebne ugradnje dodatnih uređaja za telemetriju u vozila.

Inače, glavni proizvod je Amodo Connected Insurance platforma koja omogućuje osiguravateljima i brokerima kreiranje i plasman personaliziranih proizvoda osiguranja temeljenih na bihevioralnim podacima. Kroz godine su razvili veliku bazu klijenata te do sada isporučili više od 45 projekata na 6 kontinenata.

P.hr