Sjedište Kauflanda trajno u Donjim Sveticama u Zagrebu

16. travnja 2021.

Foto: Kaufland

Uz otvorenje već dviju novih trgovina u ovoj godini, u Rovinju i Biogradu na Moru, ove je godine Kaufland osigurao i trajnu adrese za svoje sjedište. U siječnju su uspješno okončani pregovori i potpisan je ugovor o kupoprodaji cijeloga kompleksa nekretnina na adresi Donje Svetice 14 / Planinska 13a u Zagrebu.

Uz to, preko puta zgrade u kojoj se planira trajno zadržati, Kaufland gradi i novu trgovinu što će posebno razveseliti stanovnike zagrebačke Pešćenice koji će na jednome mjestu moći pronaći sve što im treba, s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

"Naš je cilj osigurati stalan rast Kauflanda u narednim godinama – bilo to kupnjom zgrade našeg sjedišta ili proširenjem naše mreže trgovina. Novim objektom stvaramo nova radna mjesta i tako konkretno pridonosimo hrvatskom gospodarstvu i sveopćoj dobrobiti", pojasnio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kvadratura prodajne površine novoga Kauflanda iznosit će oko 2.800 četvornih metara s više od 200 parkirnih mjesta, a u planu je i e-punionica.

Posebnost ove trgovine je to što će biti na tri etaže. U prizemlju će parkirati kupci, na prvom će se katu nalaziti prodajni prostor, a na drugom će katu nastati dodatno parkiralište za zgradu centrale Kauflanda.

Otvorenje nove trgovine Kauflanda predviđeno je za kraj godine.

P.hr/I.G.