Silvio Kutić zaključio spektakularno dvodnevno izdanje Infobip Shifta

9. rujna 2021.

Hrvatska je ovog tjedna bila domaćin najveće developerske konferencije u Europi koju je izravno pratilo više od 13.000 ljudi

Silvio Kutić i Ivan Burazin / Foto: Infobip Shift

Završio je Infobip Shift, najveća developerska konferencija u Europi, koja je okupila više od 13.000 posjetitelja, od čega gotovo 3.000 uživo u dvorani i više od 10.000 online gledatelja. Svi oni mogli su pratiti nastupe više od 60 vrhunskih govornika na pet pozornica, koji su se bavili najaktualnijim temama iz developerskog i IT svijeta. 

Konferencija Infobip Shift ove se godine prvi put održala u organizaciji Infobipa, nakon što je vodnjanska IT kompanija u ožujku akvizirala Shift organizaciju, s dugoročnim ciljem stvaranja najveće razvojne konferencije na svijetu.

"Na jednom smo mjestu okupili predstavnike globalnih tehnoloških divova poput Googlea, Amazona, Microsofta, ali i sjajne domaće startupe među kojima su Orqa, Robotiq i Stemi, uz velik broj ljudi iz Infobipa. Upravo je to bila naša želja – na jednome mjestu okupiti domaće i strane developerske stručnjake kako bi hrvatsku pamet i ekspertizu predstavili ostatku svijeta, ali kako bismo i našim ljudima omogućili izravan doticaj s globalno najvećim imenima u industriji", poručio je Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa, koji je konferenciju zaključio razgovorom s Ivanom Burazinom, Infobipovim članom Uprave za developersko iskustvo i osnivačem Shifta.

Infobip Shift Foto: Infobip Shift

Silvio Kutić svim je okupljenima opisao svoj developerski put te razvoj vodnjanske kompanije, koja nakon 15 godina od osnutka predvodi regionalnu razvojnu scenu te broji više od 3.500 zaposlenika od čega je više od 1.000 razvojnih inženjera. Kutić je pritom objasnio i zbog čega je tvrtka odlučila učiniti strateški poslovni pomak stavljajući u fokus rastuću developersku zajednicu.

"Želimo developerima rad učiniti lakšim te im omogućiti da diljem svijeta budu još utjecajniji. Upravo je konferencija Infobip Shift, kao mjesto dijeljenja znanja i druženja, jedan od načina kojim to želimo ostvariti. Cilj nam je da developeri i globalna developerska zajednica rastu i razvijaju se izravno se koristeći Infobipovom tehnologijom", zaključio je.

Najveći interes na pozornici Startup Tribe

Na dvodnevnoj konferenciji svoja je rješenja predstavio velik broj startupa koji su dio Infobipove platforme Startup Tribe. Pod moderatorskom palicom Infobipovih stručnjaka, na pozornici Startup Tribe imali su se priliku predstaviti i raspravljati o ekosustavu, potencijalnim investicijama i budućim rješenjima razvojnih tvrtki.

Infobip im je time otvorio mogućnost za umrežavanje, razvijanje novih poslovnih suradnji te daljnji rast.

Podsjetimo, program Infobip Startup Tribe vodnjanska IT kompanija pokrenula je u svibnju ove godine. Usmjeren je na pronalaženje i okupljanje najinovativnijih domaćih i svjetskih startupa te ubrzanju i praćenju njihova rasta i razvoja. Trenutno je u program uključeno 54 razvojne tvrtke iz 34 države, a u samo nekoliko mjeseci zabilježeno je čak više od 200 njihovih prijava.

 

 

P.hr/I.G.