Sigurnost turista uvijek je na prvome mjestu

26. lipnja 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Kako bi se nositelji i organizatori turističkih sadržaja u prirodi adekvatno educirali, HGK – Županijska komora Split, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, održala  je 25. i 26. lipnja edukaciju za vodiče u pustolovnom turizmu.

Edukacija je dio ciklusa radionica koje HGK i HGSS održavaju niz godina, a stalan interes polaznika svjedoči o tome da pustolovni turizam, koji je u svijetu među najbrže rastućim segmentima, i u Hrvatskoj širi svoju ponudu te nas sve više pozicionira kao atraktivnu i sigurnu destinaciju aktivnog turizma.

Četrdesetak polaznika edukacije imalo se priliku upoznati s postupcima sigurnog vođenja grupa na izletima i turama, orijentacijom i kartografijom, meteorologijom, opasnostima u prirodi te vježbati scenarije postupaka prve pomoći. Po završetku radionice održava se provjera stečenog znanja i dodjela uvjerenja, priznatog certifikata za obavljanje aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma.

Pustolovni turizam, edukacijaFoto: HGK - ŽK Split

U HGK – Županijskoj komori Split djeluje Sekcija Zajednice pustolovnog turizma, koja vrlo aktivno radi na unapređenju djelatnosti te zaštiti i promicanju interesa svojih članica. U utorak, 30. lipnja, Sekcija će u splitskoj komori održati sjednicu s temom aktualne situacije u pustolovnom turizmu Splitsko-dalmatinske županije te planiranih aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

"Unatoč teškoj trenutnoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, neizvjesnosti i manjem broju turista u odnosu na prijašnje godine, nastavak angažmana turističkih djelatnika na poboljšanju ponude i njihovo ulaganje u edukaciju, kvalitetu usluge i sigurnost gostiju jamstvo su održivog uspjeha našeg turizma u budućnosti. Aktivnosti pustolovnog turizma, koje se većim dijelom odvijaju na otvorenom i u manjim grupama, pri čemu je briga o sigurnosti klijenata prioritet, mogu se bez većih poteškoća prilagoditi epidemiološkim preporukama te provoditi i u ovom vremenu krize koju je uzrokovao COVID-19", priopćili su iz HGK - ŽK Split.

P.hr/ J.V.