Serengeti - hrvatska konzultantska IT tvrtka snažno se širi

11. travnja 2019.

Serengeti

Serengeti, hrvatska konzultantska tvrtka, koja pruža usluge razvoja kompleksnih enterprise poslovnih aplikacija za korisnike iz različitih industrija, predstavila je rezultate poslovanja za prošlu godinu te planove i strategiju poslovanja za 2019. Serengeti je 2018. završio s prihodom od 35 milijuna kuna, što predstavlja godišnje povećanje od snažnih 66 posto. Uspješne financijske rezultate poslovanja pratio je i rast zaposlenika koji se povećao za 80 posto te je tim Serengeti na kraju godine brojio ukupno 150 stručnjaka koji rade u tvrtkinom sjedištu u Zagrebu, uredima u Beču i Amsterdamu te razvojnim centrima u Bjelovaru i Varaždinu.

Izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj ističe kako je zadovoljan rezultatima: "Daljnjom implementacijom modela Team Extension, odnosno modela ambasadorstva u 2019. godini planiramo povećati broj zaposlenika na 200 te očekujemo povećanje prihoda od 25 milijuna kuna, na ukupno 60 milijuna kuna. Upravo nam je model ambasadorstva, koji poslovnim partnerima donosi zaokruženu softversku konzultantsku uslugu, omogućio uspješno poslovanje i u Hrvatskoj i u zapadnoj Europi. Naši planovi za 2019. uključuju otvaranje prodajnog ureda u Njemačkoj i nekoliko razvojnih centara izvan Hrvatske", kaže Kalanj.

Prošla godina za Serengeti predstavlja prekretnicu, čemu svjedoči i suradnja sa svjetski renomiranim tvrtkama poput Knappa, Audiofona i Froniusa, s kojima je uspješno implementiran Team Extension model, kaže programska menadžerica Dijana Perić koja je i predstavila model ambasadorstva u studijama slučaja s kojim Serengeti ostvaruje povećanje kapaciteta i fleksibilnosti.

Direktor marketinga tvrtke Marko Pejnović predstavio je strategiju pozicioniranja Serengetija kao poželjnog poslodavca u visokokonkurentnoj hrvatskoj IT industriji. "Želja nam je da nas prepoznaju kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Za sve svoje zaposlenike trudimo se održavati dobar odnos poslovnog i privatnog života uz ležernu atmosferu i mogućnosti rada na atraktivnim međunarodnim projektima. Fokus je tvrtke Serengeti na zapošljavanju najvećih stručnjaka u industriji, koji imaju priliku sudjelovati u daljnjem razvoju tvrtke te učvrstiti njenu poziciju pružatelja inovativnih softverskih rješenja vrhunske kvalitete", kaže Pejnović.

Inače, tvrtka Serengeti sa sjedištem u Zagrebu pruža usluge razvoja softvera u Hrvatskoj i korisnicima u cijelom svijetu. Tvrtka je osnovana 2007. godine te kontinuirano raste po prihodima i broju zaposlenika, a dva puta se našla na Deloittovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi.

P.hr/K. Sočković