Schneider Electric pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti

26. ožujka 2020.

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti, revolucionarnom dogovoru država potpisnica da će raditi na poboljšavanju ekosustava kibernetičke sigurnosti i braniti digitalnu ekonomiju od kibernetičkih napada.

Tehnički sporazum o kibernetičkoj sigurnosti javna je obveza 144 tvrtke iz cijeloga svijeta u zaštiti i osnaživanju pojedinaca u radu na mreži, kroz poboljšanje sigurnosti, stabilnosti i otpornosti kibernetičkog prostora.

"Suočeni smo s novom stvarnošću u kojoj zlonamjerni akteri raspolažu neograničenim vremenom, resursima i sredstvima za provođenje kibernetičkih napada. Suočavanje s novijim, inovativnijim i sve opasnijim prijetnjama ne može se ograničiti na jednu tvrtku, industriju ili regiju", rekao je Christophe Blassiau, viši potpredsjednik, direktor Odjela za digitalnu sigurnost i globalni direktor za informacijsku sigurnost kompanije Schneider Electric.

Ova tvrtka, ali i ostali potpisnici Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti, zajedno s uglednim partnerima kao što su Cisco i Microsoft, osiguravaju ključne aspekte svjetskog mrežnog okruženja, uključujući telekomunikacije, podatkovne centre i industrijske kontrolne sustave. Kompanija je zajedno s partnerima više puta surađivala na projektima digitalne inovacije, koji osiguravaju implementaciju mjera kibernetičke sigurnosti na svakoj razini razvojnog puta, od ruba do oblaka.

"Za digitalni ekosustav najvažnije je voditi otvorene i produktivne razgovore, biti transparentan po pitanju napada i surađivati na razvoju novih pristupa kako bi se, kako stare, tako i nove tehnologije mogle oduprijeti najsofisticiranijim kibernetičkim prijetnjama", rekao je Blassiau.

"Evolucija tekućih razgovora između vlada, civilnog društva i industrije o važnosti kibernetičke sigurnosti na međunarodnoj razini ukazuje na potrebu za suradnjom svih interesnih skupina u borbi protiv rastućih internetskih prijetnji", rekla je Annalaura Gallo iz Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti. 

"Kibernetička sigurnost oslanja se na partnerstvo i suradnju, koji su od samog početka bili ključan dio Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti. Microsoft je oduševljen što se sve veći broj tvrtki, uključujući globalne 'teškaše' poput kompanije Schneider Electric, opredjeljuje za usvajanje načela ključnih za dugoročnu sigurnost i stabilnost kibernetičkog prostora i u samom su srcu Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti", dodao je Tom Burt, korporativni potpredsjednik, Microsoftov Odjel za sigurnost i povjerenje korisnika.

Osim Tehničkog sporazuma o kibernetičkoj sigurnosti, Schneider Electric ujedno je i član Koalicije za kibernetičku sigurnost, te jedan od osnivača Globalnog saveza za kibernetičku sigurnost ISA, koji unapređuje spremnost i svijest o kibernetičkoj sigurnosti u proizvodnji i kritičnim infrastrukturnim objektima i procesima.

 

P.hr/I.B.