Schneider Electric na popisu top 25 opskrbnih lanaca

4. lipnja 2021.

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric proglašen je, prema Gartnerovu popisu kompanija s najboljim opskrbnim lancima, četvrtom tvrtkom u svijetu.

To je već šesti put kako je Schneider rangiran među najboljih 25, što dodatno naglašava uspješne i stalne napore kompanije u jačanju i digitalizaciji vlastitih opskrbnih lanaca.

Priznanje dolazi u poslovno iznimno teškoj godini: upravitelji opskrbnih lanaca diljem svijeta morali su se nositi s raznim izazovima; od pandemije, vremenskih nepogoda i katastrofa izazvanih klimatskim promjenama do mnoštva drugih izazova koji su od njih tražili brzo razmišljanje i još bržu prilagodbu novonastalim i dinamičnim okolnostima.

Gartnerov godišnji popis ističe vodeće kompanije u upravljanju opskrbnim lancima te naglašava njihove najbolje prakse, posebno ističući one koje svoje poslovanje usklađuju s tri makrotrenda. Gartner razlikuje integrirane organizacije s naglašeno istaknutom svrhom poslovanja, transformere koji posluju vođeni željama korisnika te one koje svoje lance organiziraju kao predvodnici u digitalnoj transformaciji.

"Primjenom naše strategije, koju smo nazvali Strive, pokazali smo iznimnu izdržljivost tijekom izazovne godine. Usto, naporno radimo i na daljnjoj dekarbonizaciji svoga poslovanja, a na to potičemo i svoje dobavljače, kako bismo, svi zajedno, imali opskrbni lanac bez ugljičnog otiska najkasnije do 2050. godine", rekao je Mourad Tamoud, glavni direktor zadužen za opskrbne lance u Schneider Electricu.

Kompanija je najavila i ubrzavanje napora koji trebaju rezultirati ostvarenjem postavljenih ciljeva društveno odgovornog i ekološki svjesnog poslovanja te smanjenja CO2, koje tvrtka ulaže zajedno sa svima u svome partnerskom ekosustavu.

Kao dio tih napora Schneider Electric nedavno je pokrenuo i projekt Zero Carbon, kojemu je cilj smanjiti ugljični otisak u opskrbnom lancu. U sklopu te inicijative kompanija će se udružiti s najboljih 1.000 dobavljača - a svi oni zajedno generiraju oko 70 posto ukupne emisije ugljičnog dioksida Schneider Electrica - kako bi ih do 2025. godine u svojim proizvodnim pogonima smanjili na pola današnjih.

P.hr/I.G.