Schneider Electric među kompanijama koje mijenjaju svijet

18. rujna 2019.

Foto: Pixabay

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.

“Fokusiranost na najveće društvene probleme za nas nije poseban projekt. To je naša misija, njome je prožeta naša kultura“, rekao je Xavier Houout, stariji dopredsjednik za okoliš, sigurnost i nekretnine u Schneider Electric, te je istaknuo  kako će kroz modernizaciju korisničkih projekata Schneider tehnologije pomoći pri uštedi od više od 120 milijuna tona ugljičnog dioksida do 2020. godine.

Valja napomenuti i da su stručnjaci iz organizacije Global Footprint Network izračunali kako bi usvajanje naprednih tehnologija Schneider Electrica usmjerenih ka energetskoj efikasnosti i optimizaciji potrošnje tržišta pomaknuti datum Dana ekološkog duga za čak 21 dan godišnje. Gledano iz druge perspektive, ukoliko rekonstrukcijom energetskih sustava, Dan ekološkog duga pomaknemo pet dana svake godine, postići će se kompatibilnost s jednim-planetom prije 2050., kako je i predviđeno Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama.

P.hr/I.Grgić