Trebamo neizravno slati poruke da smo sigurna zemlja

23. svibnja 2020.

Foto: Uniline

U ovoj situaciji najvažnija je sigurnost zdravlja, i gostiju i radnika u turizmu, zbog čega svi trebamo poštovati propisane mjere sigurnosti, ističe Sandra Gobin, članica Uprave i direktorica sektora prodaje i produkcije Uniline iz Pule.

I za vrijeme karantene i razdoblja posebnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, djelatnici Unilainea vrijedno su radili.

"Samo smo urede prebacili u kuće. Fokus je bio na prilagođavanju postojeće ponude te osmišljavanju novih ponuda koje će zadovoljiti preporuke i upute Stožera civilne zaštite te biti u skladu sa svim smjernicama HZJZ-a i WTO-a. Također, s obzirom na naše bogato iskustvo i znanje u području turizma, spremni smo udovoljiti svim zahtjevima koje će gosti imati. Vjerujemo da će se naš trud isplatiti i polučiti željene rezultate, a to su zadovoljni gosti koji će se u Hrvatskoj osjećati sigurno i dobrodošlo", otkriva Sandra Gobin.

Otvaranje granica

Sandra Gobin dodaje kako je u ovom trenutku još uvijek teško bilo što procjenjivati, dok se granice značajnije ne otvore i ne započnu putovanja.

"Prema dosadašnjem iskustvu, najbrže su nam se vraćali gosti iz susjednih zemalja, ali ipak ovo je nova situacija koja će, vjerujem, donijeti određene promjene i u tom dijelu. Svakako interes postoji. I u medijima čitamo o interesu gostiju i to nam daje optimizam. No, kvalitetnije ocjene moći ćemo dati kada putovanja budu omogućena", napominje Gobin.

Članica Uprave i direktorica sektora prodaje i produkcije Uniline kaže da je često, u različitim situacijama, isticano da je u turizmu važna sigurnost.

"Iako se to nužno ne treba javno isticati, neizravno treba poslati tu poruku, ali onda kada smo sigurni da to zaista i jesmo, odnosno da to možemo osigurati. Sigurnost zdravlja u ovom je slučaju primat iznad svega, i gostiju, i naših građana, i radnika u turizmu. Upravo zbog toga važno je da svi poštujemo propisane mjere sigurnosti i preporuke koje će nas onda, nadamo se, dovesti do željenih rezultata - zadovoljnih gostiju, zadovoljavajućih financijskih rezultata, a posljedično i očuvanja radnih mjesta u turizmu", zaključuje Sandra Gobin.

 

Jozo Vrdoljak