Sajam HoReCa Adria održava se unatoč koroni

15. listopada 2020.

Foto: Sajam HoReCa Adria

Uz mjere usmjerene na sigurnost i zdravlje posjetitelja i izlagača, sajam HoReCa Adria održat će se od četvrtka 22. do subote 24. listopada. Nastupit će oko 50 tvrtki koje će predstaviti vodeće brendove opreme za hotele, restorane i apartmane, kako bi se svi oni što bolje pripremili za povratak turizma i novu sezonu.

Najave s njemačkog, austrijskog i švicarskog tržišta i istraživanja o zemljama u koje njihovi stanovnici žele putovati pokazuju kako je Hrvatska na vrhu ljestvice. Hrvatska dobro stoji u zemljama srednje i istočne Europe, što ide u prilog tvrdnji da će se turizam početi vraćati na staro čim to bude moguće.

"U stalnom smo kontaktu s turističkim djelatnicima, oni su svjesni situacije, ali i optimistični glede oporavka turizma i nove sezone, za koju svi vjerujemo da će biti bolja. Kako bi sve to dočekali spremni, već sada započinju s pripremom svojih objekata. U organizaciju sajma i krenuli smo uz njihovu podršku, kako bismo odgovorili na potrebu da na jednome mjestu pronađu sve ono što im je potrebno. Trenutno svi radimo u otežanim uvjetima i sajam HoReCa Adria zapravo je jedinstvena prilika za osobni susret. Na sajmu će se sve moći vidjeti uživo, odlučiti, susresti se s poslovnim partnerima, dobavljačima i kolegama, naravno, uz poštovanje svih mjera sigurnosti", rekao je direktor sajma Adriano Požarić. 

Izlagački program pokriva kompletan asortiman za hotelijerstvo, ugostiteljstvo te vile, apartmane i kuće za odmor. Bit će izložena iprofesionalna oprema za kuhinje te oprema za pripremu, prezentaciju i posluživanje hrane.

"Sajam smo u potpunosti prilagodili novim sigurnosnim standardima i mjerama zaštite kako bi posjetitelji u zaštićenom okružju mogli obići sve izlagače i partnere. Cilj nam je pružiti najvišu i najprofesionalniju razinu sigurnosti, prema najboljoj europskoj i svjetskoj praksi", najavio je Adriano Požarić.

Sigurnost na sajmu

Jednosmjerni koridori širine tri metra, s odvojenim ulazom i izlazom, omogućuju kretanje sajmom i još veću udaljenost među posjetiteljima, a bit će dostupne i zaštitne maske i dezinficijensi prilikom ulaska, na različitim mjestima na sajmu i kod svih izlagača.

Prilikom ulaska na sajam posjetiteljima će se mjeriti temperatura i skenirat će se kako bi se osiguralo da ni u jednom trenutku ne bude previše ljudi u dvorani. Tijekom dana u više navrata prostor će se dezinficirati, a kako je dvorana opremeljena vrhunskim ventilacijskim sustavom, svakih će se 40 minuta mijenjati zrak. 

Radi izbjegavanja gužvi, svi koji žele posjetiti sajam mogu se prijaviti putem interneta, preuzeti i isprintati svoju ulaznicu te s njom izravno ući na sajam. 

P.hr/I.G.