Rimac Nevera na trećoj hrvatskoj kriptomarki

8. rujna 2021.

Foto: Hrvatska pošta

Hrvatska pošta predstavlja treću hrvatsku kriptomarku koju će pustiti u optjecaj 9. rujna 2021. povodom Dana marke.

Motiv na poštanskoj marki jest potpuno električni hiperautomobil – Rimac Nevera. Autori su marke Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a fotografiju je snimio Danijel Palčić. Kako bi se kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti.

Motiv Rimčeve Nevere pojavljuje se tako u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2.000 primjeraka, srebrna u 4.000, brončana u 6.000, siva u 8.000 te plavozelena u 10.000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30.000 primjeraka.

Prigodni blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je zanimljiva jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru.

Podsjetimo, prva hrvatska kriptomarka izdana je 9. rujna 2020. povodom Dana marke, a ekskluzivnih 500 primjeraka koji su se mogli platiti kriptovalutama u mrežnoj trgovini rasprodano je u rekordnih 16 sati.

P.hr/I.G.