Rimac otvorio izložbeni salon u Bruxellesu

13. siječnja 2023.

Kao nadopuna otvaranju novog izložbenog prostora, Nevera će zauzeti počasno mjesto na izložbenom prostoru D’Ieteren na sajmu automobila u Bruxellesu od 14. do 22. siječnja

Foto: Rimac Grupa

Prvi takav u Europi, novi Rimac izložbeni prostor otvorio je svoja vrata u Bruxellesu u Belgiji. Odražavajući Rimac standarde, uključujući vrhunski Nevera konfigurator, novi izložbeni prostor spaja najsuvremeniju tehnologiju s atmosferskim dizajnom.

Kao dio suradnje s tvrtkom D’Ieteren, novi prostor osigurat će punu podršku nakon prodaje za vlasnike Rimac hiperautomobila, koristeći dijagnostičke alate koje je razvio Rimac tim uz potpuno digitalizirane postprodajne usluge, priopćeno je iz kompanije.

Otvaranjem izložbenog prostora u Bruxellesu, D’Ieteren postaje 23. globalni prodajni partner za Rimac Automobile, pridodajući ekspanzivnom utjecaju brenda diljem Europe, Amerike, Bliskog istoka i Azije.

Svečanom otvorenju prisustvovali su ključni rukovoditelji Rimac Grupe, uključujući izvršnog direktora Matu Rimca, voditelja prodaje, Ronija Kerta i generalnog direktora Bugatti Rimca, Hendrika Malinowskog, kao i Davida Favesta, generalnog direktora za Rimac u D’Ieterenu.

“Ovaj novi suvremeni izložbeni prostor još je jedan dodatak rastućoj Rimac mreži partnera”, rekao je Malinowski. Dodao je da je Rimac imao izvanrednu 2022. te da otvaranjem novog prostora u Bruxellesu kompanija ulazi u 2023. s potpunim samopouzdanjem i pozitivnošću.

Sljedećih 12 mjeseci predstavljat će još jedan važan razvojni period za Rimac", dodao je Malinowski ističućio da u D’Ieteren Automotiveu nismo mogli poželjeti boljeg partnera za Belgiju i Luksemburg. 

"Daljnji rast naše mreže partnera dolazi u važnom trenutku za Rimac brend, prateći isporuke Nevere diljem svijeta. Naš novi prostor usmjeren na kupca u Bruxellesu, simboličnom srcu Europe, predstavit će Rimac novim klijentima, djelujući kao fizička dodirna točka s našim brendom i mogućnostima Nevere", komentirao je Mate Rimac.

David Favest, generalni direktor Rimca u Bruxellesu, izjavio je da je otvaranje prvog Rimac salona u srcu Europe "opipljiva konkretizacija puta započetog prije dvije godine s Rimac timom".

"Rimac predstavlja budućnost hiperautomobila i potpuno je usklađen s D’Ieterenovom vizijom mobilnosti budućnosti: povezanom, održivom i uključivom. Kvantni skok u svijetu hiperautomobila u Belgiji i Velikom Vojvodstvu Luksemburg!", kazao je Favest.

Razvijena kako bi ponudila performanse hiperautomobila sljedeće generacije, Nevera je službeno najbrže ubrzavajući serijski automobil na svijetu i najbrži serijski električni automobil, označavajući novu eru u evoluciji automobilskih performansi. Neverinih 1.914 KS proizvode četiri električna motora, omogućujući 0-60mph za samo 1,85 sekundi i 0-100mph za 4,3 sekunde. Dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvrtki Bugatti Rimac u Hrvatskoj, samo će 150 primjeraka potpuno električne Nevere ikada biti izrađeno.

 

Hina/P.hr