Razriješen NO ZET-a, uskoro natječaj za novog direktora

14. rujna 2021.

Foto: Končar - Električna vozila

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnoj konferenciji za medije objavio je da je razriješen dosadašnji Nadzorni odbor ZET-a te da je imenovano troje novih članova toga Odbora. Putem natječaja izabrat će se i novi direktor tvrtke u vlasništvu Grada Zagreba.

Novoizabrani članovi NO-a ZET-a jesu Marko Slavulj s Fakulteta prometnih znanosti, odvjetnik za radno i trgovačko pravo Marko Brosky i porezna stručnjakinja Sanja Stojić.

Kako se neprestano smanjuje broj ljudi koji se koriste javnim prijevozom, a povećava broj automobila na zagrebačkim prometnicama, Tomašević je najavio da taj loš trend treba preokrenuti.

Da bi se to postiglo, svoj doprinos trebalo bi dati novo vodstvo tvrtke. Gradonačelnik je najavio da će se do kraja tjedna raspisati natječaj za novog direktora i novu upravu ZET-a.

"Pozivam sve zainteresirane koji će ispunjavati uvjete da se jave na javni natječaj za novog direktora ili direktoricu jer je očito da je ZET opterećen velikim problemima", kazao je Tomašević.

P.hr/I.B.