Rast broja rezervacija s američkog i kanadskog tržišta

19. svibnja 2021.

Foto: Croatia Luxury Rent

Nakon teškog i neizvjesnog početka godine, kada je tijekom siječnja zabilježen pad broja posjeta stranici, a posljedično i broja rezervacija, čini se kako su optimistične najave domaćih turističnih djelatnika ipak bile s pravom utemeljene.

Već početkom veljače prodaja smještaja Croatia Luxury Renta porasla je za tridesetak posto u odnosu na siječanj, a identičan porast zabilježila je u ožujku u odnosu na veljaču. Početkom travnja, kada je zabilježen početak i ekspanzija trećeg vala COVID-a 19, nastupila je stagnacija koja je donijela identične rezultate kao u ožujku.

Od početka svibnja, dolaskom toplijeg i sunčanijeg vremena, broj rezervacija osjetno je porastao. Točnije, u prva dva tjedna zabilježen je rast od čak 100 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Posebno veseli podatak da je, zbog nedavne najave uspostavljanja zračnog mosta između SAD-a i Hrvatske, zabilježen i veliki broj rezervacija s američkog i kanadskog tržišta, a rast bilježe i tržišta Velike Britanije te Skandinavije.

Uz navedena prekomorska tržišta, zbog popuštanja mjera u Švicarskoj, Austriji i Poljskoj, krajem travnja i početkom svibnja gosti iz tih zemalja dominiraju po broju rezervacija putem službene stranice Croatia Luxury Renta.

P.hr/I.G.