Rascova čistilica Lynx osvaja europsko tržište

8. listopada 2020.

Foto: Rasco

Godinu dana nakon što je Rasco premijerno predstavio prvu hrvatsku kompaktnu čistilicu Lynx, ovo vozilo pronašlo je svoje kupce u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Slovačkoj i Norveškoj. Njegov vlasnik nedavno je postala i tvrtka Tehnix iz Donjega Kraljevca koja ga koristi za održavanje 100 tisuća prostornih metara tvorničkoga kompleksa.

Visokotehnološka čistilica povećala je učinkovitost radne snage jer je zamijenila tri zaposlenice koje sada imaju mnogo više vremena za održavanje ostalih dijelova ovoga velikog pogona koji se bavi proizvodnjom tehnologija za zbrinjavanje otpada i modularnih sustava za stanovanje.

"Odlučili smo se za Rascovu čistilicu prije svega jer je to hrvatski proizvod i u praksi je dokazao svoje dobre performanse. Ima jaku turbinu koja može pokupiti komadiće rezne ploče i vijke koji padnu s viljuškara i kontejnera. Može se okrenuti gotovo na mjestu i, zahvaljujući velikoj autonomiji rada, u nekoliko minuta očisti površinu koja se dosad metlama čistila satima", pojašnjava Đuro Horvat, vlasnik i generalni direktor Tehnixa.

Vozilom upravlja operaterka Marijana Gudlin koja također ne skriva zadovoljstvo učinkovitošću nove čistilice.

Lynx

Foto: Rasco

Lynx održava i javne površine u Münchenu, Madridu i Bergenu, slovačkom gradu Krompachyju, Leeuwardenu u Nizozemskoj i Aurillacu u Francuskoj.

Tvrtka iz Kalinovca planira sljedeće godine povećati broj proizvedenih kompaktnih čistilica, a u prototipnoj je fazi i verzija na električni pogon.

 

P.hr/I.B.

Tags