Raiffeisen Invest prvi pokreće fond održivog razvoja

7. rujna 2020.

Foto: Pixabay

U razdoblju od 7. rujna do 6. listopada 2020. godine trajat će početna ponuda fonda Raiffeisen Sustainable Mix. Riječ je o mješovitome otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom pod upravljanjem Raiffeisen Investa, kod kojeg, uz mogući financijski povrat, postoji i ekološki i socijalni povrat.

"Ulaganje zbog održivosti izraz je odgovornosti koju smo kao dio fondovske industrije preuzeli na sebe upravo pokretanjem prvog fonda u Hrvatskoj, koji se temelji na poštovanju ekoloških, socijalnih i upravljačkih kriterija prilikom odabira investicija. Briga za okoliš, održiva energija i rodna ravnopravnost iznimno su važne teme te će se putem fonda ulagati u one kompanije i države kojima su principi održivog razvoja prioritet. Upravo pokretanjem ovog fonda građanima i kompanijama u Hrvatskoj pružena je prilika da ulažu u ostvarivanje održive budućnosti", istaknula je predsjednica Uprave Raiffeisen Investa Vesna Tomljenović Čičak.  

Ulaže se samo u kompanije koje ispunjavaju stroge kriterije održivosti. Održiva ulaganja također su izložena fluktuacijama na tržištima kapitala te su mogući i gubici vrijednosti.

P.hr/I.G.