Radnicima Cluba Adriatic isplaćene desetogodišnje razlike plaća

12. kolovoza 2019.

Foto: Cluba Adriatic

Za radnike Cluba Adriatic d.o.o. iz Makarske danas je okončana višegodišnja priča oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna.

Kako se navodi u priopćenju, to je rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima. Predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama zaposlenicima u proteklom desetogodišnjem razdoblju. U stalnoj komunikaciji s čelnicima obaju sindikata koji djeluju u tom makarskom kolektivu zaposlenici su redovito obavještavani o tijeku procesa.

"Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu ove odluke. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti", komentirao je Goran Fabris.

P.hr/I.B.