Radnici Kraša od srijede na kolektivnom godišnjem

20. ožujka 2020.

Foto: Kraš

Zaposlenici Kraša i Karoline u Osijeku od srijede, 25. ožujka, koristit će kolektivni godišnji odmor tijekom kojeg će im pripadati sva prava zajamčena kolektivnim ugovorom. Dugogodišnja praksa Kraša je da tijekom uskrsnih praznika aktivira kolektivni godišnji odmor u trajanju od tjedan dana za svoje zaposlenike, a uslijed epidemiološke situacije u državi odlučili smo ranije aktivirati tu praksu u cilju zaštite i prevencije zdravlja radnika, kažu u konditorskoj kompaniji.

Kraš će osigurati isporuku proizvoda svojim kupcima, a u zalihama ima dovoljno proizvoda za dvomjesečne potrebe tržišta. Kraševe bombonierre ostaju otvorene, ali je zbog mjera zaštite zdravlja zaposlenika rad organiziran s minimalnim brojem radnika. Većina zaposlenika Kraš Trgovine od ponedjeljka će aktivirati kolektivni godišnji odmor. Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Kraševi choco barovi su zatvoreni.

"U idućim danima postupno ćemo smanjivati obujam proizvodnje sukladno potrebama tržišta za našim proizvodima, kažu u toj kompaniji. Kraš ima dovoljno gotovih proizvoda za osiguranje potražnje u iduća dva mjeseca stoga nema straha da će doći do nestašice proizvoda", najavljuju.

"Želim zahvaliti svim zaposlenicima na predanom radu koji iskazuju svakodnevno, a pogotovo u proteklim danima kad smo se suočavali s novim izazovima. Kraš ima dovoljno zaliha gotovih proizvoda za opskrbljivanje tržišta u iduća dva mjeseca. U ovom je trenutku najvažnije zaštititi zdravlje stoga je kolektivni godišnji odmor za radnike najbolji način da osiguramo sigurnost svima. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da što prije, sukladno okolnostima nastavimo s uobičajenim radom", kaže predsjednik Uprave Kraš Damir Bulić.

U svim svojim proizvodnim pogonima, maloprodaji i poslovnoj zgradi Kraš grupa već je poduzela mjere osiguranja kontinuiteta proizvodnje, poslovanja i zaposlenosti u izvanrednim uvjetima. Kako kažu u toj kompaniji Kraš posluje stabilno i isporučuje robu svojim kupcima, a u fokusu je zadržavanje gotovo 2500 radnih mjesta u Kraš Grupi. Od početka epidemiološke krize izazvane koronavirusom poduzeli su sve mjere sigurnosti radnika pa su posljednjih tjedana zaposleni u potpornim službama i administraciji radili od kuće. Proizvodni radnici radili su u uvjetima pojačanih mjera prevencije pri čemu su primijenili sve preporuke nadležnih organa vezano za zaštitu života i zdravlja zaposlenih, zaključuju u Krašu.

P.hr/K.S.