Prvo hrvatsko komunalno vozilo slavi 10. rođendan

28. srpnja 2022.

Foto: Rasco

Ovih dana tvrtka Rasco obilježava 10 godina vozila Muvo na tržištu. Iako u svome proizvodnom pogonu u Kalinovcu ima više od 80-ak vrsta vozila, strojeva i nadogradnji, Muvo zauzima važno mjesto u povijesti kompanije zbog svoga doprinosa u pozicioniranju tvrtke među vodećim proizvođačima profesionalne komunalne opreme u Europi.

"Muvo je objedinio odlične radne performanse, multifunkcionalnost i kvalitetu. Naši kupci u jednom vozilu izmjenom priključaka dobivaju kompaktnu čistilicu, vozilo zimske službe, kosilicu, stroj za zalijevanje parkova, podiznu platformu i još mnogo toga", ističe Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rasca dodajući kako je znanje prikupljeno tijekom razvojnih i proizvodnih procesa Muvoa poslužilo kao važna baza kod kasnijih istraživačko-razvojnih procesa novih vozila, poput čistilice Lynx.

Vozilo je u potpunosti razvijeno i proizvedeno u Rascovu pogonu u Kalinovcu, a prvi Muvo isporučen je u norveški grad Bergen. Još uvijek je u funkciji njihove zimske službe gdje je tijekom godina skupio više od 10.000 radnih sati.

Muvo danas održava više od 30 hrvatskih gradova i na desetke svjetskih gradova uključujući Budimpeštu, Prag, München, Pariz, Istanbul i australski Brisbane.

P.hr/I.G.