Otvorene prijave na besplatnu akademiju Infinuma

25. siječnja 2022.

Foto: Infinum Academy

Proljetno izdanje besplatne edukacije za programere Infinum Academy donosi novost na hrvatskoj tehnološkoj sceni - tečaj izrade višeplatformskih aplikacija u tehnologiji Flutter. Uspješni dugoročni projekt edukacije, koji je pokrenula domaća IT tvrtka Infinum, u svome nadolazećem izdanju polaznicima će omogućiti stjecanje potrebnih znanja za stvaranje aplikacije koja će, kako kažu iz tvrtke, funkcionirati i izgledati sjajno u svim operativnim sustavima.

Prvi se put Infinum Academy održava u proljeće, a novost je i ta da su prijave, uz studente, otvorene i svima ostalima koji imaju osnovno predznanje, a žele u portfelj dodati znanje nove tehnologije. Dobrodošli su svi oni koji žele promijeniti karijeru ili usavršiti svoje osnovno znanje o programiranju, a jedini je uvjet proći prijamni ispit.

Flutter je tehnologija koja se pojavila relativno nedavno i već postala izrazito tražena i popularna. Radi se o načinu programiranja koji je prilagođen svim platformama te omogućuje stvaranje aplikacija za sustave Android i iOS istodobno, što smanjuje vrijeme potrebno za razvoj i donosi brojne druge prednosti. Kako je sve traženija na tržištu, samim time povećala se i potražnja za stručnjacima u ovom području, kažu u Infinumu.

"Riječ je o sustavu koji najbrže dolazi do tržišta, a radi na principu 'napiši jednom, plasiraj svugdje'. Dovoljno je napisati jedan kod kojim se onda možete koristiti na bilo kojoj platformi – iOSu, Linuxu, Androidu… S obzirom na sve veću popularnost Fluttera, odlučili smo pokrenuti edukaciju kako bi se što više programera upoznalo s ovim principom rada, a posebno smo ponosni što je to prvi ovakav program na našim prostorima", rekao je Josip Krnjić, glavni Flutter inženjer u Infinumu, koji s Vlahom Polutom vodi edukacije.

Mentori koji su uvijek na raspolaganju 

Program počinje 9. ožujka i traje do 6. travnja. Predavanja se održavaju dva puta tjedno po dva sata, mentori su polaznicima uvijek na raspolaganju, a većina se vremena posvećuje praktičnim zadacima. Edukacija je besplatna i svim je polaznicima osigurana potrebna oprema, no zbog velikog interesa uveden je prijamni ispit kojim se provjerava predznanje.

Uz one za Flutter, otvorene su i prijave za .NET edukaciju, a obje će se održavati istodobno u Zagrebu i Podgorici.

Infinum Academy na glasu je kao prestižan faktor edukacije u IT zajednici, a o interesu dovoljno govori podatak da se dosad za programe prijavilo više od 2.000 ljudi, dok se većina onih koji su prošli edukacije kasnije zaposlila, bilo u Infinumu bilo u drugim IT tvrtkama.

Program su pokrenuli stručnjaci iz Infinuma prije šest godina kako bi pokušali smanjiti jaz između teorije i prakse programiranja, što se itekako primijeti nakon što studenti izađu s fakulteta.

Programe edukacija, u kojima su predavači vrhunski stručnjaci iz vodeće domaće tvrtke za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda, dosad je prošlo 347 polaznika, od kojih je više od 80 svoju karijeru nastavilo u ovoj tvrtki, a čak 50 posto svih dizajnera u Infinumu bili su polaznici njihovih besplatnih edukacija i programa.

Prijave za besplatne edukacije Infinum Academy otvorene su do 13. veljače.

P.hr/I.G.