Prvi coworking prostor u Zagrebu s naglaskom na žensko poduzetništvo

8. studenoga 2021.

Foto: Square One Coworking

Centar Zagreba bogatiji je za još jedno mjesto za coworking, događanja i druženja. Square One Coworking smjestio se na Trgu žrtava fašizma, a njegova posebnost je izraziti fokus na žensko poduzetništvo. Jedan cijeli kat posebno je rezerviran za žene i sadržajima prilagođen potrebama poduzetnica. Usto je pokrenut i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, s dugoročnim ciljem osiguravanja besplatnoga radnog prostora.

Zgrada obuhvaća 1.200 metara četvornih uredskih prostora, a koncipirana je u formatu privatnih ureda za od jedne do osam osoba, dijeljenoga radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja raznih oblika.

"Vjerujemo da prostori za coworking nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca i industrija jer omogućuju hibridne koncepte rada. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnoga radnog mjesta, pružiti korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na suradnju. Ponosni smo i na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki", istaknula je Klara Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja.

Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva zajednice Rent24, jednog od vodećih svjetskih coworking operatora. Vlasništvo je Roberta Bukvića, a investicija je veća od tri milijuna eura. Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem.

Square One Coworking Foto: Square One Coworking

Uz klasični najam ureda ili stola, u prostoru će se redovito održavati konferencije i predavanja, subvencionirati startupovi i studentski projekti, a svaki četvrtak organizirani su after work eventi, od panel-rasprava o poslovanju do popularnih pub-kvizova.

 

P.hr/I.G.