Provokacije obilježile Business basketball ligu

29. siječnja 2020.

Foto: BBL

U subotu, 25. siječnja, odigrane su utakmice sedmoga kola druge sezone Business basketball league. Iznenađenja je bilo manje no što smo navikli, ali su se zato provokacije među igračima nastavile u sada već dobro nam poznatome stilu.

Prvu utakmicu odigrale su ekipe E.ON, prva na tablici ukupnoga poretka i Visage Technologies, do sada vodeća ekipa. Prošlogodišnji su prvaci ipak svladali Visage Technologies 64:52, a za MVP-a utakmice proglašen je Danijel Jukić (E.ON). Ovime je ekipa E.ON upisala svoju petu pobjedu, a do sada su jedina ekipa bez poraza te prvi na tablici s viškom od 150 koševa. Zbog ovoga poraza, ekipa Visage Technologies s prvoga je pala na treće mjesto.

Unatoč pobjedi Inspekta protiv ekipe PWC Hrvatska u šestome kolu, niz započet prvom pobjedom nije nastavljen u sedmom kolu. Prošlogodišnji viceprvaci bili su prejaki za Inspekt te je utakmica završila 50:78 za Ernst & Young. Za MVP-a utakmice proglašen je prošle sezone najproglašavaniji igrač, Matija Labaš (Ernst & Young).

liga

Zagrebačka filharmonija zamalo je došla do svoje prve pobjede. U prvim dvjema četvrtinama vodili su protiv zaista jake ekipe Pevec Roosters, ali nakon što su se dečki iz Peveca zagrijali, poeni su ipak bili na njihovoj strani. Utakmica je završila rezultatom 64:57 za Pevec Roosters. MVP utakmice, Mario Kelava (24 poena), s Brunom Horvatinom (24 poena) najavili su rezultat utakmice osmoga kola protiv ekipe Visage Technologies. U istome stilu u kojem je Visage Technologies u prošlom kolu čestitao svim budućim poraženim ekipama, čestitali su im na porazu koji im pripremaju. Kako je posljednjih nekoliko kola obilježeno provokacijama, poredak je zaista neizvjestan. Njihova samouvjerenost ne čudi jer su se posljednjom pobjedom plasirali na visoko drugo mjesto tablice ukupnoga poretka.

bbl

Uz natjecateljski dio, u kojem ekipe odmjeravaju snage na košarkaškom terenu, mnogi su direktori prepoznali priliku da predstave svoju tvrtku drugima te ponude svoje usluge i proizvode, primijetio je organizator lige Pere Markić. "Mi, kao organizatori, samo smo konektor koji će dati podršku takvom predstavljanju", istaknuo je Markić.

U subotu, 1. veljače 2020., igraju se zaostale utakmice četvrtoga (Zagrebačka filharmonija vs. PwC Hrvatska, 12 sati) i šestoga kola (Končar vs. E.ON, 13 sati i 10 minuta). Na službenim stranicama i društvenim mrežama možete pronaći galeriju sedmoga kola, izjave igrača te detaljnu statistiku ekipa i igrača.

tabela

P.hr/K.S.