Provođenje sustava vaučera za zaposlene i nezaposlene

30. rujna 2022.

Irena Bačelić,Ivan Vidiš, Petar Mišević, Andrej Marušić, Tajana Marušić/ Foto: HGK

Zajednica za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih Hrvatske gospodarske komore aktivno sudjeluje u projektu "Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih" koji započeo je u travnju ove godine i za koji je u iduće četiri godine osigurano 300 milijuna kuna.

Kako bi unaprijedili provođenje sustava vaučera, u Hrvatskoj gospodarskoj komori organiziran je sastanak, na kojem su od strane Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sudjelovali državni tajnik Ivan Vidiš, načelnica Sektora za tržište rada Irena Bačelić, zatim savjetnik predsjednika HGK Petar Mišević, te predsjednik  Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih HGK Andrej Marušić.

Na sastanku su državnom tajniku Vidišu predstavljeni dosadašnji izazovi i iskustva ustanova za obrazovanje odraslih te prijedlozi za unapređenje provedbe sustava vaučera.

Savjetnik predsjednika HGK Petar Mišević istaknuo je kako ovaj vrijedan projekt otvara veću mogućnost stjecanja kompetencija potrebnih na današnjem tržištu rada, s obzirom da mjeru vaučera mogu koristiti zaposlene i nezaposlene osobe koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje ili im u nedostatku vještina prijeti gubitak postojećeg zaposlenja.

Ovo je tek jedan u nizu planiranih sastanaka, između Hrvatske gospodarske komore i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u cilju unapređenja sustava vaučera za članice HGK.

P.hr/B.S.