Fortenova Grupa prodala Polikliniku Aviva

14. rujna 2021.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Fortenova Grupa zaključila je prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP). Poliklinika Aviva odabrani je pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, koji nudi široku paletu usluga za više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije.

Provectus Capital Partners investicijsko je društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je Avivu preuzelo putem fonda razvojnoga kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva treća je investicija PCP-a u Hrvatskoj. 

Aviva više od 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika s više od 80 djelatnika.

PCP će nastaviti investirati u rast poslovanja Poliklinike koja će zauzeti središnju poziciju u planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnoga zdravstvenog sektora u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

"Privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima značajan potencijal rasta u narednim godinama, a akvizicijom Avive stekli smo kvalitetnu poziciju i ključan know how za nastavak svojih investicija s ciljem konsolidacije zdravstvenog sektora. Predani smo daljnjem razvoju Avive i novim investicijama kako bismo osigurali maksimalnu dodanu vrijednost i korisnicima i zaposlenicima te na taj način podigli i osigurali dugoročno kvalitetno održivo poslovanje i vrijednost same Avive", izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

Komentirajući ovu transakciju, James Pearson, izvršni direktor financija Fortenova Grupe, rekao je da je Grupa suradnjom s Provectus Capital Partnersom osigurala kvalitetnoga strateškog i financijskog partnera te omogućila daljnji razvoj i realizaciju punog potencijala Poliklinike, a sve u korist njezinih pacijenata, dobavljača i zaposlenika.

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova Grupe, naglasio je da ovom transakcijom Grupa uspješno privodi kraju cijeli proces dezinvestiranja dijela kompanija koje nisu u funkciji temeljnih djelatnosti Grupe.

"Vrlo smo zadovoljni ukupnom realizacijom ovog projekta jer smo za sve svoje kompanije iz netemeljnih djelatnosti našli kvalitetne partnere koji će razvijati njihovo buduće poslovanje. Istodobno, Fortenova Grupi to će omogućiti stvaranje fokusiranog portfelja i jačanje kapitalne strukture", kazao je Peruško.

P.hr/I.B.