Provectus Capital Partners finalizirao investiciju u Keindl Sport

3. ožujka 2021.

Foto: Keindl Sport

Provectus Capital Partners, investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, finaliziralo je investiciju u Keindl Sport Trgovinu (Keindl Sport), vodeću regionalnu kompaniju u veleprodaji i maloprodaji sportske opreme u Hrvatskoj i široj regiji, s posebnim naglaskom na bicikle i biciklističku opremu. Iz PCP-a nisu precizirali o kolikoj je investiciji riječ, već samo navode kako će s osnivačem kompanije nastaviti partnerski razvijati Keindl Sport koji trenutno ima 50-ak zaposlenika i ostvaruje oko 100 milijuna kuna prihoda godišnje.

Zajednički fokus su regionalna ekspanzija i dodatne akvizicije.

"Keindl Sport atraktivna je kompanija zbog svoje jedinstvene ponude u segmentu sportske opreme. Kompanija se strateški dobro pozicionirala na tržištu za nastavak rasta s obzirom na globalne trendove jačanja svijesti o zdravom načinu života. Uporaba električnih bicikala u porastu je diljem Europe zbog dokazane koristi u područjima gradskog prometa i logistike dostavnih usluga. Ponosni smo što ćemo poduprijeti sljedeću fazu razvoja kompanije", rekao je predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a Igor Čičak.

Igor Čičak Igor Čičak / Foto: Provectus Capital Partners

Osnovan 1998. godine, Keindl Sport objedinjuje veleprodaju, maloprodaju te internetsku prodaju na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Ponuda kompanije obuhvaća široku paletu sportske opreme, s naglaskom na premium bicikle i e-bicikle. S izrazitim fokusom na kupce, Keindl Sport profilirao se kao vodeća web-prodavaonica u kategoriji bicikala te posjeduje certifikate Best Buy i Customer’s friend.

"Izuzetno sam ponosan na rast koji je postigao tim Keindl Sporta, posebno u posljednjih 12 mjeseci, u kojima kompanija bilježi najveći rast prodaje u svojoj povijesti. Ulaganje PCP-a ubrzat će sljedeću fazu razvoja kompanije jer smo s PCP-om osigurali i sredstva i znanje za regionalnu ekspanziju i akvizicije", izjavio je Kristijan Keindl, osnivač i predsjednik Uprave Keindl Sporta.

"Sretan sam što smo dobili priliku udružiti se s Kristijanom Keindlom, osnivačem Keindl Sporta, jednim od vodećih stručnjaka u ovom segmentu trgovine s više od dva desetljeća iskustva. Njegova stručnost i razumijevanje trendova na tržištu bicikala i skijaške opreme nema premca u regiji. Radujemo se što ćemo uz pomoć tima Keindl Sporta i dugogodišnjih dobavljača kompanije nastaviti plasirati visokokvalitetne proizvode krajnjim kupcima", izjavio je partner PCP-a Marko Galić. 

Marko Galić Marko Galić / Foto: Provectus Capital Partners

Investicija u Keindl Sport predstavlja prvu transakciju financiranu iz PCP-ova fonda razvojnoga kapitala (Adriatic Structured Equity Fund) koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.

P.hr/I.Grgić