Aminess postao vodeća turistička tvrtka u južnoj Dalmaciji

2. travnja 2021.

Zrinka Bokulić/Foto: Laguna Novigrad

Turistička kompanija Laguna Novigrad, koja posluje pod brendom Aminess hoteli i kampovi, krajem 2020. godine zaključila je ugovor o preuzimanju društva HTP Korčula i HTP Orebić te s prvim danom travnja službeno proširuje poslovanje u južnoj Dalmaciji – hoteli iz portfelja spomenutih društava postaju dio krovnog brenda Aminess.

Aminess Liburna Hotel, Aminess Korčula Heritage Hotel, Aminess Port9 Resort i Marko Polo Hotel by Aminess smješteni su u gradu Korčuli te su nositelji turističke autentičnosti tog odredišta.

Aminess Bellevue Hotel Aminess Bellevue Hotel / Foto: Laguna Novigrad 

"Širenje brenda Aminess na turističke objekte na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu u ovim izazovnim vremenima izrazito nas raduje. Korčula i Pelješac vrlo su atraktivne i vrijedne destinacije s brojnim sadržajima širokog spektra: od bogate kulturne i povijesne baštine, sporta do vrhunske eno-gastronomske ponude koja se svake godine sve značajnije razvija. Sinergijom naših znanja i ekspertize novih kolega iz Korčule i Pelješca sigurni smo da ćemo zajedno stvoriti sjajne rezultate i razvoju destinacija osigurati dodatnu vrijednost na zadovoljstvo svojih gostiju. Posebno smo ponosni što sada, u novoj turističkoj sezoni, Aminess hoteli i kampovi dnevno mogu ugostiti više od 12.500 gostiju. Uspjeh u turističkom sektoru naša je misija koja će nas i dalje voditi u razvijanju svih destinacija u kojima Aminess djeluje", istaknula je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Lagune Novigrad.

Spomenutom akvizicijom u Aminessovima objektima sada je zaposleno više od 800 radnika. Otvaranjem Aminess Korčula Heritage Hotela 30. travnja najavljen je početak sezone u južnoj Dalmaciji. Valja spomenuti kako je Aminess početkom izazovne 2020. godine proširio poslovanje i na otok Krk preuzimanjem upravljanja turističkim poduzećem Hoteli Njivice.

Tako su Magal Hotel by Aminess, Veya Hotel by Aminess, Aminess Atea Camping Resort te Aminess Gaia Green Villas postali dio brenda Aminess te sada zajedno pridonose daljnjem razvoju Njivica i otoka Krka.

 

P.hr/I.G.