Promjena paradigme i fokusa na frontline zaposlenike

11. lipnja 2021.

Foto: LQ

Platforma za mikroedukaciju namijenjena frontline zaposlenicima, konobarima, blagajnicima, prodajnim predstavnicima, već je godinu dana prisutna na hrvatskom tržištu i bilježi značajan uspjeh. Riječ je o kanadskoj aplikaciji Axonify koja pomaže promijeniti paradigmu upravljanja zaposlenicima i prioritetom učiniti one s kojima kao potrošači imamo izravan kontakt i koje smatramo licem kompanije. 

"Naša stručnost u LQ-u jest edukacija, ali primarno je riječ o članovima uprave i menadžerima. U radu s njima shvatili smo koliko je važno educirati i frontline zaposlenike kako bi određena promjena zaista zaživjela u kompaniji, a upravo to je vrijednost aplikacije Axonify. Drago mi je što je tržište prepoznalo ovaj potencijal i siguran sam da će s vremenom zadovoljstvo još više rasti kako će frontline zaposlenici primjenjivati naučeno, što će se, uz veće zadovoljstvo zaposlenika, pozitivno odraziti i na poslovne rezultate", rekao je Alan Žepec čija tvrtka LQ ima zastupstvo platforme Axonify za hrvatsko tržište.

Axonify aplikacija Foto: LQ

Axonify omogućuje personalizirano iskustvo učenja u samo pet minuta dnevno, a uz uporabu umjetne inteligencije prilagođava se svakom zaposleniku i pruža mu znanja i informacije koje upravo njemu nedostaju.

Ovakav način edukacije svojih zaposlenika u Hrvatskoj primjenjuju MOL Grupa, Victus Grupa (Galileo, Leggiero bar, Batak Grill, Food City, Torterie Macaron) te Emmezeta.

Frontline zaposlenici dobivaju osjećaj vrijednosti, lakše i bolje obavljaju zadatke te im raste motivacija za uspješno obavljanje posla, ali i učenje. Prednost ovakvog načina učenja jest to što ne oduzima dragocjeno vrijeme u danu, a utisne znanje dovoljno duboko da ono dovede do promjene ponašanja i ostvarivanja poslovnih ciljeva. Na tom tragu platforma omogućuje izravan utjecaj treninga na poslovne rezultate. 

Dodatna vrijednost ove aplikacije jest omogućavanje komunikacije menadžmenta i uprave izravno sa zaposlenicima koji su ključan dio uspješnog poslovanja, ali i potiče sustav nagrađivanja za uspješno svladane edukacije.

 

P.hr/I.G.