Sfera Visia obilježava godišnjicu uz nove proizvode

28. rujna 2021.

Foto: Sfera Visia

Prije godinu dana poduzeće za socijalno poduzetništvo Sfera Visia, koje je osnovala Udruga slijepih Zagreb radi zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba, započelo je s provedbom projekta Sfera Visia ide dalje te s proizvodnjom tekućih sapuna pod nazivom Dodir prirode.

Rezultati projekta, nakon godine dana provedbe, već su vidljivi. Zaposlene su tri nove djelatnice, automatizacija i prilagodba reaktora za proizvodnju tekućeg sapuna u tijeku je, a ovih dana bit će stavljen na tržište i prvi od triju novih vrsta tekućeg sapuna.

Nove radnice Dodir Prirode Foto: Sfera Visia

Riječ je o dezinfekcijskome tekućem sapunu za pranje ruku iz linije proizvoda Dodir prirode. Dezinfekcijski sapun proizveden je po tradicionalnoj recepturi kuhanjem biljnih ulja i kalijeve lužine, s dodatkom aktivne tvari benzalkonijeva klorida, izopropilnog alkohola i kombinacijom eteričnih ulja lavande i čajevca, bez sintetskih mirisa, pjenila i bojila.

Projekt je sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda putem natječaja Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od milijun kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 832.000 kuna.

Cilj je projekta ojačati kapacitete društvenog poduzeća za konkurentnost na tržištu. Razdoblje provedbe projekta traje do 2023., a očekuje se zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba, prilagođavanje postojeće opreme za rad osoba oštećenog vida i uvođenje novih proizvoda na tržište.

P.hr/I.G.