Produžit će se odluka o zabrani rada noćnih klubova

7. rujna 2020.

Foto: Pixabay

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Nacionalni stožer civilne zaštite produžiti zabranu rada noćnim klubovima poslije ponoći jer se nije poboljšala epidemiološka situacija u zemlji.

"Na žalost, ne možemo reći da se epidemiološka situacija poboljšala ovih dana. To onda presumira da će odluka o zabrani rada noćnim klubovima poslije ponoći biti produžena", rekao je Božinović.

Inače Udruga Glas poduzetnika i članovi Inicijative barova i noćnih klubova upozoravaju kako je preko 1000 noćnih barova i klubova pred zatvaranjem i otpuštanjem radnika, navode kako će više od 15.000 djelatnika i suradnika ostati  bez posla.

"Ograničenjem rada do ponoći koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, zapravo je zabranjen rad noćnih klubova i barova, jer se čak 95 posto prometa i poslovanja odvija upravo nakon ponoći. Zbog zabrane, izgubili smo gotovo sve prihode. Osim toga, nametnuta nam je etiketa „širitelja koronavirusa“, što nije prihvatljivo ni primjereno", navode iz ovih inicijativa  te naglašavaju kako nemaju ništa protiv toga da država zbog izvanredne situacije zatvara pojedine objekte koji su potvrđeni kao izvori zaraze i koji se ne drže propisanih epidemioloških pravila, ali ne mogu svi biti kolateralne žrtve pojedinaca.

 

P.hr/I.G