Prijave za Open Data Hackathon produžene do 22. rujna

15. rujna 2020.

Foto: Pixabay

Prijave za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon produžene su do utorka, 22. rujna, a sve sudionike očekuju poticajne novčane nagrade, priopćili su iz HAMAG-BICRO -a. Inače, svi timovi koji sudjeluju u natjecanju dobivaju novčanu nagradu u iznosu od minimalno 1000 kuna.

Samo natjecanje će se održati 27. i 28. rujna, a zbog epidemioloških mjera i sigurnosti svih sudionika, natjecatelji će komunicirati sa svojim mentorima online, putem Zoom aplikacije.

Organizacijom ovog hackathona HAMAG-BICRO traži inovativna rješenja za upotrebu otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiriju tematskih područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi te startup tvrtke.

Teme prilagođene novonastaloj situaciji

Uz stručnu pomoć mentora iz Središnjega državnog ureda za razvoj digitalnog društva, IBM-a, Svjetske banke, Poslovne inteligencije, Fakulteta organizacije i informatike, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Deutsche Telekoma natjecatelji će moći demonstrirati svoja inovativna rješenja, a teme su posebno prilagođene novonastaloj situaciji u kojoj se cjelokupno društvo nalazi.

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom svi navedeni sektori (promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam) nalaze se pred posebnim izazovima, bilo da je riječ o smanjenoj mobilnosti građana ili opterećenju zdravstvenog sustava.

Korištenjem dostupnih otvorenih podataka natjecatelji će moći stvoriti idejni dizajn nekog informacijskog rješenja, a koje će u krajnjem ishodu omogućiti bolju promociju i vizualizaciju otvorenih podataka u gospodarstvu i poduzetništvu.

P.hr/I.G.