Tvrđava sv. Nikole izlivena u bijeloj čokoladi

9. srpnja 2020.

Foto: Kraš

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave svetog Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, predstavljen je jedinstveni suvenir, ručno rađena Tvrđava svetog Nikole izlivena u bijeloj čokoladi. Riječ je o Kraševoj kolekciji Hrvatska baština.

"Kanal i tvrđava nisu samo turističke atrakcije, mjesto za posjećivanje i krasni motivi za razglednice. To je neprocjenjivo baštinsko blago koje smo dobili u naslijeđe i za koje odgovaramo budućim generacijama. Već duže vrijeme razmišljamo što je dovoljno veliko i snažno da se izradi i prezentira kao prvi službeni suvenir Tvrđave svetog Nikole. Respekt prema baštini kojom upravljamo ponukao nas je da izradu ekskluzivnog suvenira povjerimo našoj najstarijoj i najvećoj tvornici čokolade – simbolu kvalitete i našeg sretnog djetinjstva“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije Anita Babačić Ajduk.

Posljednjih pet godina kolekcijom Hrvatska baština, Kraš povezuje nacionalnu baštinu s vlastitom tradicijom i majstorskim kreacijama svojih stručnjaka.

"Svaki naš proizvod iz ovog projekta malo je umjetničko djelo vrhunskih majstorica Kraša. Šibenik je dobio jedinstveni i reprezentativni čokoladni suvenir u kolekciji u kojoj su još i Dioklecijanova palača iz Splita i Orlando iz Dubrovnika", kazao je Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša.

P.hr/ J.V.