U Zagrebu premijerno predstavljen novi BMW serije 3

11. ožujka 2019.

BMW

Potpuno novi BMW-a serije 3 bio je glavna zvijezda predstavljanja na BMW Tomić City Storeu na Rooseveltovom trgu u Zagrebu. Sedma generacija najprodavanijeg i najpopularnijeg BMW-a, u Hrvatskoj kao i u svijetu, izazvala je veliki interes i prije službenog početka prodaje. Prvi kupci novog modela serije 3 već su preuzeli ključeve svojih novih automobila.

Upravo je BMW serija 3 kao sinonim sportske, obiteljske, a u novoj generaciji i prave poslovne limuzine, u Hrvatskoj stekla brojne poklonike, kažu u Tomiću. Ona predstavlja samu bit BMW-ovog promišljanja automobila u kojem vozač bez kompromisa uživa u svakom prijeđenom kilometru kada su u pitanju udobnost i sigurnost. Zahvaljujući inovativnim rješenjima, BMW serija 3 kao nikada do sada povezuje vozača, okolinu i samo vozilo, po čemu je oduvijek bila lider klase.

Novi BMW serije 3 do 55 kilograma lakši je uz 50 posto kruću konstrukciju, a prepoznatljiv je po svojim proporcijama, snažnom sportskom izričaju, visokoj dinamičnosti dizajna te vrhunskim tehnološkim karakteristikama - kao što to biva od prvog predstavljanja modela prije više od 40 godina.

Dinamika novog BMW-a serije 3 sada je dodatno poboljšana, čime postavlja nove standarde i ostaje predvodnik u klasi sportskih limuzina. Povećanje međuosovinskog razmaka od 41 milimetra pridonosi većoj udobnosti pri dinamičnoj vožnji uz zadržavanje predvidljivosti koju jamči jednak omjer mase od 50/50 s prednje i stražnje strane, koji rezultira uravnoteženom vožnjom specifičnom za BMW serije 3.

Iste večeri predstavljen je i novi BMW Z4. Novi Z4 pravi je vozački roadster koji, zahvaljujući novom BMW-ovom smjeru dizajna, odiše luksuzom i, kako kažu u BMW-u, pruža istinsko zadovoljstvo u vožnji.

Inače, tvrtka Tomić & Co., koja je osnovana prije više od 25 godina, bila je zastupnik stranog proizvođača automobila od osamostaljenja Hrvatske i nastavlja raditi na rastu povjerenja, tradicije i uspjeha na domaćem tržištu. Nova verzija najpopularnijeg BMW-ovog modela te ostali noviteti mogu se pronaći u prodajnim salonima Tomić&Co. u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli, a uskoro i u Zadru. 

Krešimir Sočković