Pravnica iz Karlovca proizvodi slatki namaz Batela

12. listopada 2020.

Diana Prpić /Foto: SPAR Hrvatska

Mlada pravnica Diana Prpić iz Karlovca uzgoj batata na malom obiteljskom OPG-u odlučila je pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču o domaćim proizvođačima - osmislila je proizvod Batelu, slatki namaz od ekološkog batata.

Ovaj slatki namaz specifičnog je okusa, kremast i lako maziv. Dostupan je u jednobojnoj i dvobojnoj varijanti te je jedinstven proizvod u Hrvatskoj, ali i svijetu. 

Batela Foto: SPAR Hrvatska 

Jednobojna Batela sastoji se od narančastog batata i čokolade, uz dodatak javorova sirupa i kokosova ulja. Ne sadrži alergene, zbog čega je pogodna i za one najosjetljivije. Dvobojna Batela nešto je neobičnijeg okusa jer uz narančasti batat sadrži i bijeli, a uz tamnu, sadrži i pripravak s okusom bijele čokolade te mljevene bademe uz dodatak bourbon-vanilije, predstavila je Karlovčanka svoj namaz u drugoj epizodi Startaj Hrvatska koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV.

Glavni sastojak Batele je batat, poznatiji kao slatki krumpir. Od svih njegovih vrijednih sastojaka, najzastupljeniji je mineral mangan. Samo pola teglice jednobojne Batele zadovoljit će 30 posto preporučena dnevnog unosa mangana koji pridonosi održavanju zdravlja kostiju i metabolizma te stvaranju energije.

P.hr/I.G.