Inovatori i poduzetnici pozvani na Transformers Roadshow

19. kolovoza 2019.

Foto: Transformers Roadshow

Natjecanje u inovacijama Transformers Roadshow Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank - IsDB) organizirat će se ove godine u zemljama regije Jugoistočne Europe. Većinski dioničar Bosna Bank International Sarajevo odlučio je dati priliku i nagraditi najbolje inovatore i poduzetnike iz zemalja regije.

Cilj sudjelovanja je prepoznati inovatore, znanstvenike i poduzetnike s idejama koje mogu podržati jedan ili više ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, povezati ih s onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući financiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.

IsDB je pokrenuo Transformers Roadshow kao platformu za podršku radu inovatora i poduzetnika diljem svijeta, u okviru Fonda za inovacije i tehnologiju vrijednog 500 milijuna američkih dolara. Kroz natjecanje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Rok za prijavu je 10. rujna, a svi zainteresirani se trebaju registrirati na IsdB Engage platformi www.isdb-engage.org i svoju ideju prijaviti online na linku.

Najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. rujna 2019. godine u Sarajevu, u okviru trećeg dana održavanja sajma Sarajevo Halal Fair 2019, a tri najbolje će dobiti novčanu nagradu od po 3.000 američkih dolara i priliku da se predstave na svjetskom natjecanju u inovacijama u Senegalu.

Više informacija o tome kako prijaviti ideju, inovaciju, projekat zainteresirani mogu pronaći na web stranicama www.bbi.ba i www.isdb-engage.org.
za struju.

P.hr