Poslovni prihodi IN2 grupe lani rasli za 23 posto

14. travnja 2023.

Foto: IN2

IN2 grupa je 2022. godinu završila s ukupnim poslovnim prihodima u iznosu od 33,6 milijuna eura, što je rast za 23 posto u odnosu na godinu prije, na što su utjecala i lanjske akvizicije, izvijestili su u četvrtak iz te IT tvrtke.

"Povećanje ukupnih poslovnih prihoda ostvareno je uz anorganski rast, točnije, akvizicije tvrtki MCS Grupa i Libusoft Cicom u iznosu od 14 posto te organski rast uz redovno poslovanje IN2 grupe u iznosu od devet posto", navodi se u priopćenju.

Iz IN2 grupe ističu kako su im u gotovo istom postotku kao prihodi rasli i poslovni rashodi, za 24 posto. Objašnjavaju to globalnim kretanjima, inflacijom i općenito rastom troškova poslovanja, na što je najviše utjecalo povećanje broja zaposlenika, uz rast troškova plaća.

Zbog preuzimanja tvrtki MCS Grupa i Libusoft Cicom, IN2 grupa je povaćala broj zaposlenika i trenutno ima 650 zaposlenih u deset tvrtki u pet zemalja.

"Diversifikacija poslovanja uz više vertikala i tržišta, uz rast poslovanja u njima, omogućila je da se profitabilnost zadrži na razini iz 2021. godine", navode iz IN2 grupe ne iznoseći pritom detaljnije podatke.

Članica Uprave IN2 grupe Snježana Stanković ističe da su zadovoljni poslovnim rezultatima u 2022. godini, bilježe kontinuirani rast prihoda, pridružuju nove članice te povećavaju broj zaposlenih, a strategija za 2023. godinu nastavak je rasta u poslovnom i svakom drugom smislu.

"Poslovni rast planiramo ostvariti povećanjem obujma poslovanja uz nove projekte, ali i novim akvizicijama", izjavila je Stanković dodajući da istodobno rade i na razvoju svojih zaposlenika i njihovih potencijala.

IN2 grupa je od 2018. godine dio međunarodne grupacije CSI, koja je lani na globalnoj razini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 6,3 milijarde eura, što je rast za 30 posto u odnosu na godinu prije. Ukupna vrijednost akvizicija u sklopu CSI grupacije u 2022. godini iznosila je 1,8 milijardi eura.

CSI (Constellation Software Inc.) zapošljava više od 45.000 stručnjaka u tisuću ureda širom svijeta te surađuje s više od 125.000 klijenata u više od 80 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru.

 

 

Hina/P.hr