Aviva preuzela radiološku Polikliniku Dijagnostika 2000

26. siječnja 2022.

Poliklinika Aviva preuzela je specijalističku Polikliniku Dijagnostika 2000, koja je fokusirana na radiologiju.

"Dijagnostika 2000 ojačat će poziciju Poliklinike Aviva u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za više od 40.000 naših korisnika. Ovo je naša druga investicija u privatnome zdravstvenom sektoru kao jednom od smjerova naših ulagačkih aktivnosti", rekao je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

Igor Čičak Igor Čičak / Foto: Provectus Capital Partners

Dijagnostika 2000 je privatna dijagnostička ustanova koja je bila opremljena uređajem za magnetsku rezonanciju (MR), i to još davne 1996. godine. Od tada se pozicionirala kao centar izvrsnosti, zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, ponajprije u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

"Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus u opremanje same Poliklinike Aviva i u svoje zaposlenike, ali i ulaganje u druge vrhunske specijalističke zdravstvene ustanove s kojima možemo osigurati prednost na tržištu. Poslovnu godinu započinjemo sa svojom prvom investicijom, a naš je cilj tijekom 2022. godine realizirati još njih nekoliko", izjavila je ravnateljica Poliklinike Aviva Nevenka Kovač.

 Nevenka Kovač Nevenka Kovač / Foto: Poliklinika Aviva 

Poliklinika Aviva prisutna je na tržištu duže od 40 godina i jedna je od najvećih domaćih privatnih poliklinika. Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je investiralo u Polikliniku Aviva putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), a uz pomoć tog je fonda podržana i investicija Poliklinike Aviva u Polikliniku Dijagnostika 2000.

P.hr/I.G.