Početnicima i mikro tvrtkama za najbolje projekte 74.000 kn potpore

10. veljače 2020.

Foto: Pixabay

Četvrto izdanje razvojnog programa ACT Grupe „Pokreni nešto svoje“ sve više se zahuktava. Riječ je o programu namijenjenom poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima za početak i razvoj poslovanja, a realizira se putem mentorske podrške i bespovratnih financijskih sredstava koje financira Philip Morris Zagreb. Za financiranje projekata u sklopu ovog natječaja osiguran je iznos od 444.000 kuna, a ukupno će biti podržano šest projekata, svaki s iznosom od 74.000 kuna.

Na natječaj se mogu javiti postojeća poduzeća kao i ona u nastajanju, inovativni startupovi te početnici s poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš. Kako se navodi u natječaju, u obzir dolaze prihvatljivi jasni i konkretni projekti kao što su razvoj i lansiranje novog proizvoda ili usluge, poboljšanje i izmjena postojećeg proizvoda ili usluge, optimizacija i povećanje proizvodnoga kapaciteta, uvođenje novih poslovnih procesa, otvaranje novih tržišta i slično.

Svi koji žele ovu potporu moraju imati podmirene sve poreze i davanja nastala u skladu s nacionalnim zakonodavstvom, a uvjet jest i da nisu u postupku predstečajne nagodbe, stečajnom postupku, postupku zatvaranja, postupku prisilne naplate ili u postupku likvidacije te da se protiv odgovorne osobe prijavitelja i voditelja projekta ne vodi kazneni postupak.

Poduzeće koje je bilo korisnik potpore programa u nekoj od prethodnih godina ne može se ponovno natjecati za potporu prijavom projekta na ovogodišnjem natječaju. Nije dopušteno mijenjanje korisnika potpore, npr. s poduzeća koje je prijavilo projekt na drugo poduzeće ili s osobe prijavitelja projekta koja nema poduzeće na neko postojeće poduzeće.

Prijave za natječaj otvorene su do 17. veljače ove godine do 12 sati, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 9. travnja 2020. na www.pokreninestosvoje.hr.

P.hr/I.Grgić