Podravka i Atlantic surađivat će u izvozu na austrijsko i američko tržište

6. ožujka 2023.

Foto: Podravka

Atlantic grupa i Podravka dogovorili su suradnju na izvozu svojih brendova na tržišta Austrije i SAD-a, čime će osnažiti plasman svojih proizvoda i prepoznatljivost brendova, koristeći razvijenu poslovnu mrežu i tržišne pozicije koje imaju na tim tržištima, objavile su dvije kompanije.

"Dvije vodeće hrvatske proizvodne kompanije, Atlantic grupa i Podravka, dogovorile su suradnju na inozemnim tržištima, konkretno u Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji. Dvije kompanije uvele su jedinstvenu praksu uzajamne izvozne podrške, koja podrazumijeva da će Atlanticova distribucijska kompanija u Austriji osigurati podršku plasmanu Podravkinih proizvoda na austrijskom tržištu, a istovremeno će Podravka putem svoje kompanije u SAD-u plasirati Atlanticove proizvode na tržište SAD-a", navodi se u priopćenju.

Cilj je te suradnje, kako se ističe, "maksimirati međusobne sinergije osnaživanjem plasmana proizvoda obiju kompanija i podizanjem prepoznatljivosti njihovih brendova, koristeći razvijenu poslovnu mrežu i tržišne pozicije koje Atlantic i Podravka baštine na ovim tržištima".

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u priopćenju kako je ostvarivanje sinergije između Podravke i Atlantica na tržištima Austrije i SAD-a "važan iskorak u praksi poslovanja hrvatskih kompanija u inozemstvu".

"Iznimno sam zadovoljna ovim korakom, jer na ovaj način dvije snažne hrvatske kompanije udružuju snage kako bi još više izvozile i jačale prisutnost vlastitih brendova i na europskom i na američkom tržištu", poručila Dalić.

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi smatra kako su Vegeta i Argeta, kao najistaknuti izvozni brendovi dvije kompanije, uz ostali njihov portfelj, prirodni saveznici u nastupu na internacionalnim tržištima.

"Ponosni smo na ovaj dogovor koji ima vrlo jasnu logiku korištenja zajedničkih prilika. Otvorenost, povjerenje i interes za pronalaženjem sinergija na putu stvaranja nove vrijednosti su pravi temelj odnosa Podravke i Atlantic grupe", istaknuo je Tedeschi.

Hina/P.hr