Počeo Infobip Shift: Okupili više od 4000 IT stručnjaka

19. rujna 2022.

Foto: Infobip Shift

Na šest pozornica prvog dana Infobip Shifta održana su 34 predavanja i panela s 47 sudionika, najvećih globalnih zvijezda tehnološke scene, a najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe okupila je uživo više od 4.000 developera i raznih IT stručnjaka iz više od 20 zemalja diljem svijeta.

"Infobip Shift svake godine raste zajedno s poslovanjem i značajem Infobipa i neodvojiv je dio globalne developerske zajednice u koju mnogo ulažemo i koju pažljivo njegujemo. I ove smo godine u Hrvatskoj okupili talentirane stručnjake iz cijelog svijeta kako bismo tijekom dva dana druženja podijelili i stekli nova znanja, učili o novim trendovima i iskustvima onih najboljih među nama", rekao je u uvodnom govoru suosnivač, suvlasnik i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

U Expo dvorani svoj izložbeni prostor s atraktivnim sadržajem prilagođenih developerima imaju 33 kompanije koje dolaze iz zemalja kao što su SAD, Izrael, Njemačka i Švicarska. Među izlagačima su i najveće globalne kompanije poput Microsofta, Cisca i Googlea.

"Posebno nam je važno to što smo ove godine ovdje okupili ključne kompanije i stručnjake iz SAD-a koje oblikuju globalnu tehnološku industriju, a njihov dolazak još je jedna potvrda da Infobip postaje sve važniji igrač u svijetu poslovnih (enterprise) komunikacija", rekao je Jelenić.

Ivan Burazin Ivan Burazin / Foto: Infobip Shift

Uz središnju kružnu pozornicu koja se dijeli na tri dijela, svoje pozornice na konferenciji u posebnim dvoranama imaju tehnologije Cloud Native i web3. Svoju zasebnu dvoranu dobio je i Infobip Startup Tribe na kojemu je započeo mini-Expo s izložbenim prostorom za 20 startupa te pozornicom za predavanja i panel-rasprave.

"Sudionici su oduševljeni sadržajem, ali i produkcijom Infobip Shifta koju smo ove godine podigli na svjetsku razinu, po uzoru na najveće tehnološke konferencije diljem svijeta. Privukli smo najveće globalne kompanije i ključne developerske zvijezde, a ove smo godine većinu karata prodali mnogo prije početka konferencije, što najbolje pokazuje koliko ljudima u tehnološkom svijetu znači Infobip Shift", izjavio je član Uprave Infobipa za developersko iskustvo i osnivač konferencije Ivan Burazin.

 

 

P.hr