Najavljeni letovi iz Moskve za Hrvatsku

7. travnja 2021.

Foto: Shutterstock

Hrvatska je obnovila izdavanje turističkih viza za ruske državljane - hrvatsko veleposlanstvo u Ruskoj Federaciji zaprimilo je prve prijave, a na ruskom tržištu trenutno vlada dobar interes za odmor u Hrvatskoj, priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Da je na tržištu Rusije izražena potražnja za Hrvatskom kao turističkom destinacijom potvrđuju i najave Aeroflot Airlinesa, ruskoga nacionalnog avioprijevoznika koji od početka lipnja do kraja rujna ove godine svakodnevnim letovima planira povezivati Moskvu s Pulom, Dubrovnikom i Splitom.

"Na tržištu Rusije izražena je potražnja za sigurnim ljetnim odmorom, a među traženim destinacijama posebice se ističe Hrvatska. U prilog budućim trendovima s ovog tržišta svakako ide ponovno izdavanje viza za ruske građane te novi granični režimi prema kojima Rusi u Hrvatsku mogu ući s negativnim PCR ili antigenskim testom, potvrdom da su preboljeli koronavirus te, što je i najvažnije, potvrdom da su primili bilo koje cjepivo", izjavio je Rajko Ružička, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji, dodavši kako vesele najave novih aviolinija koje će povezivati ključne ruske i hrvatske destinacije.

Rajko Ružička

Rajko Ružička / Foto: HTZ

Aeroflot Airlines trenutno jednom tjedno prometuje između Moskve i Zagreba, od svibnja će biti dostupan i drugi tjedni let, dok će usred ljetne sezone ova linija prometovati čak tri puta tjedno. Među najavljenim letovima su i letovi aviokompanije S7 iz Moskve u Pulu i Dubrovnik te Nordwinda za Zagreb. Navedeni letovi odnose se na razdoblje od kraja travnja do kraja listopada.

Na MITT-u veliki interes za Hrvatsku

U HTZ-u kažu da je dobra pozicija Hrvatske potvrđena i tijekom sajma MITT koji je nedavno održan u Moskvi. Riječ je o prvome ruskom turističkom sajmu koji se u 2021. godini održao u klasičnom obliku. Tom su prilikom ruski turistički sektor, mediji te posjetitelji sajma iskazali veliki interes za Hrvatsku i hrvatska odredišta. 

Naime, tijekom sajma održan je niz predavanja, konferencija i okruglih stolova, a na panel-raspravi, koja se održala u organizaciji Rossturizma i Udruženja nacionalnih turističkih ureda (ANTOR), sudjelovao je i direktor Predstavništva HTZ-a Rajko Ružička koji je tom prilikom predstavio promotivne aktivnosti i aktualne kampanje Hrvatske turističke zajednice te se sastao s nizom organizatora putovanja koji surađuju s hrvatskim destinacijama, kao što su TUI, Paks i Ruski ekspres.

Iako je ovogodišnji sajam bio manji u usporedbi s prethodnim godinama, Ružička zaključuje da je interes izlagača i posjetitelja bio iznimno velik, a to potvrđuje i podatak o 5.000 posjetitelja samo u prvom danu održavanja te više od 1.500 svjetskih tvrtki koje su se na sajmu predstavile.

P.hr/I.B.