Platforma koja potiče kreativno i kritičko mišljenje učenika

12. studenoga 2021.

Foto: Profil Klett

IZZI, što znači interaktivno, zanimljivo, zabavno i inkluzivno, prva je hrvatska obrazovna platforma za izradu i distribuciju digitalnih udžbenika koju je razvila izdavačka kuća Profil Klett. Riječ je o obrazovnoj platformi koja promovira moderno i korisno znanje 21. stoljeća te potiče kreativno i kritičko mišljenje učenika.

IZZI sadrži digitalne inačice udžbeničkih kompleta svih predmeta osnovne i srednje škole, ukupno više od 8.000 interaktivnih zadataka, videozapisa, audiozapisa, kvizova i provjera znanja te oko 150 rotirajućih 3D modela, više od 100 autorskih filmova i mnoštvo drugih interaktivnih digitalnih sadržaja. Riječ je o platformi koja nosi oznaku Izvorno hrvatsko, što potvrđuje natprosječnu kvalitetu proizvoda i usluga s neponovljivim i jedinstvenim osobinama.

Hrvatska digitalna obrazovna platforma pronašla je svoje nove korisnike u više od 13 zemalja Europske unije, između ostalih u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Njemačkoj, čije su tvrtke prepoznale njezinu dragocjenost i neprocjenjivu kvalitetu.

Izdavačka kuća Profil Klett dio je Grupacije Klett, sa sjedištem u Stuttgartu u Njemačkoj, jedne od vodećih europskih tvrtki u području obrazovanja koja je prisutna u 18 zemalja.

Portfelj Grupe uključuje tradicionalne i suvremene obrazovne sadržaje za svakodnevnu uporabu u školama te didaktičke materijale, materijale za planiranje nastave, stručnu literaturu i klasična djela. Uz to, Grupacija Klett obuhvaća i mnoge obrazovne institucije, od vrtića do škola i učenja na daljinu, tradicionalna sveučilišta te sveučilišta za učenje na daljinu.

Uz dugogodišnju tradiciju osmišljavanja i izdavanja najboljih školskih udžbeničkih kompleta i drugih edukativnih izdanja, pojedini udžbenici Profil Kletta nose titulu najboljih školskih udžbenika u Europi.

"Znanje, inovativnost i kvaliteta ogledaju se u svim našim projektima i izdanjima. Iznimno se trudimo razvojem i primjenom modernih tehnologija unaprjeđivati hrvatsko školstvo, a učiteljima kao glavnim nositeljima obrazovanja omogućiti raznovrstan i kvalitetan izbor edukativnih materijala te kontinuirana edukativna usavršavanja i stručnu podršku", ističu iz ove izdavačke kuće.

P.hr