Zvijezda i PIK Vrbovec razvili novu liniju proizvoda

17. lipnja 2021.

Tomislav Alagušić / Foto: Zvijezda

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 posto biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.

"Iznimno smo ponosni što domaćim potrošačima prvi na tržištu možemo ponuditi liniju proizvoda biljnog podrijetla koja je još jedan dokaz kako i u Hrvatskoj imamo znanje i iskustvo kojim možemo konkurirati i uz pomoć kolega stručnjaka razvijati proizvode koji idu u korak sa svjetskim trendovima", izjavio je direktor PIK Vrbovca Slaven Ružić. 

Slaven Ružić - PIK Vrbovec Slaven Ružić/ Foto: PIK Vrbovec

Plant based, naime, postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se na jelovnik uključuje što više namirnica biljnog podrijetla. Uz to, bilježi se golem potencijal samog vegan tržišta koje godišnje raste u prosjeku 7,6 posto te se procjenjuje da će do 2026. godine vrijediti 6,5 milijardi dolara. 

"Biljne alternative mesu budućnost su industrije hrane pa je iskorak na novo tržište logičan nastavak poslovanja za Zvijezdu. Tržišni smo lider u proizvodnji biljnih ulja i ove godine obilježavamo 105 godina kako predvodimo trendove uvodeći inovativne proizvode koji odgovaraju potrebama potrošača. Zvijezda  će ujedno s linijom proizvoda Planet of plants pomoći i u širenju svijesti o važnosti prehrane temeljene na biljnoj osnovi  i kod onih potrošača koji nisu nužno vegani i/ili vegetarijanci" , rekao je direktor Zvijezde Tomislav Alagušić.

Planet of plants Foto: Planet of plants 
P.hr/I.G