Plakete Zlatna kuna najboljima u Zagrebu i okolici

24. prosinca 2019.

Ilijana Grgić

U HGK komori Zagreb, na svečanoj sjednici dodijeljene su plakete Zlatna kuna za najuspješnije male, srednje i velike  tvrtke Zagreba i Zagrebačke županije.

Plaketom Zlatna kuna Komore Zagreb najuspješnijim trgovačkim društvima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji u 2018. godini u kategoriji velikih trgovačkih društava nagrađeni su HP- Hrvatska pošta i samoborska Klima oprema, dok su u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava najboljima proglašeni su Veritv Croatia i DIR – Drvna industrija Rubinić. U kategoriji malih trgovačkih društava plakete Zlatna kuna dodijeljene su tvrtkama Poslovna inteligencija te tvrtki Kova iz Velike Gorice.

Predsjednik HGK Komore Zagreb Vitomir Klasić istaknuo je da se dodjelom ovih priznanja žele potaknuti i sve ostale članice na to da održavaju kontinuitet svoje uspješnosti.

Hrvatska pošta je u 2018. godini povećala svoje prihode za tri posto, koji su bili veći od 1,7 milijardi kuna, a u rujnu ove godine otvorili su novi sortirni centar, što je najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte vrijedna 350 milijuna kuna.  

Klima oprema najveći je hrvatski proizvođač opreme za klimu i ventilaciju, a poslovnu godinu 2018. završili su s ukupnim prihodom od 240,8 milijuna kuna. Veritv Croatia, dio je svjetske Veritiv korporacije koja je vodeći dobavljač za telekome i IT industriju, dok je DIR – Drvna industrija Rubinić iz Jastrebarskoj u poslovnoj 2018. imala 152 djelatnika  s kojim je ostvarila 85,7 milijuna kuna  ukupnih prihoda. Poslovna inteligencija iz Zagreba, specijalizirana je za implementaciju analitičkih sustava i strateški je ICT konzalting u jugoistočnoj Europi, dok je velikogorička Kova lani ostvarila ukupni prihod od 2,2 milijuna kuna, što je rast od 17,5 posto u odnosu na godinu ranije. Potpredsjednik za trgovinu i financijske institucije HGK-a Josip Zaher kazao je kako nagrađene tvrtke spadaju u sam vrh hrvatskog gospodarstva, te da su Zagreb i Zagrebačka županija već dugi niz godina lokomotiva hrvatskog gospodarstva.